Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

A Nézőpont megszakértette az előválasztást és a Gyurcsány-megállító hecckampány hatását

Egy férfi aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén.
Egy férfi aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Nézőpont Intézet „kutatása” szerint összességében kioltotta egymást az ellenzéki előválasztás és a kormányzati „Stop, Gyurcsány, Stop, Karácsony!” blődli, a szavazótáborok elszántabbá váltak ugyan, de a táborok közötti különbség szeptemberben csak a hibahatáron belül változott.

A kormányközeli intézet nagyjából 700 ezerre becsüli az ellenzéki előválasztáson részt vevőket. (A 444.hu cikke szerint a végső szám 633 811 lett, ami magasnak számít, az optimistább várakozásokat is felülmúlta.)

A Nézőpont megjegyzi, ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás, a biztos pártválasztók tekintetében a Fidesz 53, az ellenzék 45 százalékot kapna, ami mintegy 120 mandátumot és újabb négy évet hozna Orbánéknak.

A felmérés rámutatott még, hogy van 7 százaléknyi szavazó, aki sem az ellenzéki tömböt, sem a kormánypártot nem választaná, de nem rendelkeznek világos pártpreferenciával, konkrét pártot csak harmaduk nevezett meg.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz