Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta a FIFA elnökét

Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét (j) és Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét a Karmelita kolostorban 2021. november 13-án.
Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét (j) és Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét a Karmelita kolostorban 2021. november 13-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét. A megbeszélésen – melyen részt vett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is – a sportág aktuális nemzetközi és hazai kérdéseit tekintették át.

Csányi Sándor a Portfolión pénteken megjelent interjújában kijelentette,

2025-ig biztosan Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az európai, illetve a nemzetközi szövetségtől kapott pénzbüntetések és zárt kapus szankciók kapcsán Csányi arról is beszélt, a vénaszkenner bevezetését tervezik a stadionokban a szurkolók minél hatékonyabb azonosíthatósága érdekében.

A magyar bajnokságról az MLSZ elnöke úgy vélekedett, a színvonala jelentősen javult az elmúlt időszakban, de nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az NB I-ben játszik.

„Gondolkodunk is azon, hogy megemeljük az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét”

– nyilatkozta.

Csányi azt sem titkolta, hogy nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. „Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben” – magyarázta.