Elemző: Gyurcsány az ellenzék romjain mászik fel

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

A Fidesz-KDNP 52,5 százalékos európai parlamenti választási eredménye abszolút győzelem – magyarázta a Tények című „hírműsorhoz” hasonlóan vicces nevű Alapjogokért Központ igazgatója az M1 propagandacsatorna hétfő esti műsorában.

A Fideszből finanszírozott álcivil szervezet szakértője nem ejtett szót arról, hogy a tavalyi választás óta tegnapra valahogy eltűnt, otthon maradt a Fidesznek legalább egymillió szavazója, Szánthó Miklós ehelyett arról beszélt: a vasárnapi a magyar választástörténeti viszonyok között is erős győzelem.

Kitért arra is, hogy az ellenzék „összeomlófélben van”. Egyes erők teljesen megsemmisültek, de vannak feljövőben lévő erők is. Az elemző ugyanakkor megnyugtatta az M1 nézőit: a DK és a Momentum „a politikai stabilitást nem veszélyezteti, de érdemes rájuk figyelni”.

Szánthó szerint „van egy összeomló ellenzék, s annak romjain mászik fel Gyurcsány Ferenc, és tűzi ki a maga zászlaját”.

Emlékeztetett arra is, hogy az MSZP modernkori történelmének legrosszabb eredményét érte el, ez a „történelmi mélypont”. A fideszes elemző úgy tudja, most majd elindul az ellenzéki „adok-kapok”, hogy ki kit, hol indít.

Kapcsolódó hírek