Újabb pénzszórás Orbán falujában: 1,5 milliárdból étterem és kilátó terasz épül a kisvasút megállója mellé

A falu turizmusának fellendítése céljából.

Újabb pénzszórás Orbán falujában: 1,5 milliárdból étterem és kilátó terasz épül a kisvasút megállója mellé
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Óriási vasbeton híd, hatalmas étterem és kilátó terasz is épül a felcsúti kisvasút megállója mellé másfél milliárd forintért – derítette ki Hadházy Ákos.

A független parlamenti képviselő emlékeztet: néhány éve még csak egy kis patak folydogált ott nádassal, ahová aztán később 230 millió forintnyi EU-s támogatásból mesterséges tavacskát álmodtak, a szélén pár négyzetméteres szigettel. Most ez az a „hatalmas látványosság”, amire hivatkozva Felcsút további 1,5 milliárd forintot kapott a falu turizmusának fellendítése céljából.

Hadházy úgy tudja, maga az építkezés egymilliárdba kerül, és a munkát természetesen Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. végzi, a céget egyetlen ajánlattevő közül „választották ki”.

Ez már tényleg beteg: a felcsúti kisvasút megállója mellé MÁSFÉL MILLIÁRDÉRT ÉPÍTENEK EGY ÓRIÁSI VASBETON HIDAT,…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, October 23, 2021

A politikus arra is rámutat: az Európai Unió a pénzt eredetileg környezetvédelemre adta, de a helyszínen tapasztaltak alapján inkább drasztikus környezetátalakításról van szó.

„Nem is tudom, a sok kivezényelt turistabusz miért nem került oda is. Többet megtudtak volna a rendszerről, meg hogy mit védenek meg éppen, mint Orbán uszító beszédéből. És legalább az életben egyszer lett volna utas a kisvonaton”

– írta még Hadházy Ákos a posztja végén, a tegnapi Békemenet szájtáti felvonulóira utalva.

Kapcsolódó hírek