Újabb rekord dőlt meg az előválasztáson: 102 ezren szavaztak pénteken

Már több mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem.

Újabb rekord dőlt meg az előválasztáson: 102 ezren szavaztak pénteken
Fotó: Facebook/Előválasztás 2021

Pénteken ismét megdőlt a napi részvételi rekord: közel 102 ezren vettek részt az ellenzéki előválasztáson – közölte az Országos Előválasztási Bizottság.

Sátorban, személyesen 78 471 fő voksolt, interneten keresztül pedig 23 525 fő adta le szavazatát. Összesen tehát 101 996 polgár fejezte ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen-e a 2022-es országgyűlési választáson Orbán Viktor kihívója. Az összesített részvétel hat nap után 543 585 fő.

Pénteken ismét megdőlt a rekord: közel 102 ezren vettek részt az előválasztásonAz előválasztás utolsó előtti napján is…

Posted by Előválasztás 2021 on Friday, October 15, 2021

A szervezők szerint az új szavazók száma is tovább nőtt, már több mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. A két fordulójában eddig összesen 800 ezer választópolgár szavazott.

Az ellenzéki előválasztás második fordulója szombat estig tart, az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat. A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat éjjel szállítják Budapestre, a szavazatszámlálást vasárnap reggel kezdik. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható – írja az Országos Előválasztási Bizottság.

Kapcsolódó hírek