Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Gyurcsány: Ki fogjuk söpörni a hatalomból a nemzetáruló brigádot

„Ember kell ehhez, mondhatnám egy asszony.”

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ellenzék „ki fogja söpörni a hatalomból” a Karmelita Kolostorban ülő „nemzetrabló, nemzetáruló brigádot”, jövő tavasztól „jó kézben lesz a haza sorsa” – ezekkel a jelszavakkal rúgta be a DK, valamint felesége, Dobrev Klára előválasztási kampányát Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

Gyurcsány szerint szembe kell szállni azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a jelenlegi rendszer „kirángassa” Magyarországot az Európai Unióból.

Élőben a DK kampánynyitó nagyrendezvényéről!

Indul az előválasztás! Együtt győzni fogunk. És megmutatjuk, hogy nemcsak győzni, de Dobrev Klára vezetésével kormányozni is tudunk- kövesd élőben a beszédemet a DK kampánynyitó nagyrendezvényén!
🇭🇺🇪🇺

Posted by Gyurcsány Ferenc on Sunday, August 29, 2021

„Mert a mi ellenfeleink nem Berlinben vannak, nem Párizsban, nem Madridban és nem Lisszabonban (…). A mi ellenfeleink, a Karmelita Kolostorban ülő, az őt körülvevő, az általa épített nemzetrabló, nemzetáruló brigád. Ők az ellenfeleink, akiket ki fogunk söpörni a hatalomból”

– fogalmazott a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: az elmúlt több mint 10 évben a „rendszer ellenzékéből”, „a haza reménye lett” a mai ellenzék, mert az ellenzéki pártok megértették, hogy együtt kell működniük. Kijelentette: „jó kézben lesz haza sorsa” jövő tavasztól.

A pártelnök szerint a NER-t megtörni iszonytató munka lesz. „Ember kell ehhez, mondhatnám egy asszony” – fogalmazott, és úgy gondolja, ezt a rendszerváltást Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje fogja vezetni, mert ő az, aki képes arra, hogy egyszerre legyen kemény, miközben kompromisszumokkal összetart egy koalíciót.

A pártelnök a küldöttek előtt mondott beszédében arra is kitért: a kormánypártok egy „KRESZ-tábla üzenetének intellektuális mélységével” most azt mondják, hogy „Stop Gyurcsány”. „Nem bánom, de ez kevés lesz fiúk, lehet ágaskodni, pipiskedni” – jegyezte meg, a DK tagjainak pedig azt üzente, ne féljenek attól, hogy háborúba kell menni, mert „ez a harc fogja elhozni a békét”.

Pártársait arra is figyelmeztette: amikor a kormányoldalon „érzik már, hogy bajban vannak, akkor a gonosz kísérteni fog”. Ezért azt kérte: a DK-sok álljanak ellen a kísértésnek. Végül úgy fogalmazott: az „Eucharisztia nevében” nem ígérhet bocsánatot, „mert nem bocsátunk meg azoknak, aki megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazát az elmúlt 12 évben”.

Dobrev: soha többé Orbán-rendszer

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a rendezvényen arról beszélt: nem egyszerűen kormányváltásra készülnek, a tét ennél sokkal nagyobb, mert egyre közelebb van a „Huxit”, Magyarország kilépése az Európai Unióból.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.Fotó: MTI/Mohai Balázs

A választás tétje nemcsak az lesz, hogy igazságos és tisztességes Magyarországot akarunk-e, hanem hogy mi, illetve gyerekeink és a unokáink életében Európa felé megyünk vagy „kacsingatunk” egyre inkább kelet felé – mondta. A választás egyetlen céljának azt nevezte: legyőzni Orbán Viktort 2022 áprilisában, majd úgy kormányozni, hogy ez a rendszer soha többé ne épüljön vissza.

Arra figyelmeztetett: az Orbán-rendszer készül arra, hogy elveszti a választásokat, megpróbálja majd az új kormány mozgásterét korlátozni, hogy a lehető leghamarabb megbuktassák, ezért ha az új kabinet nem tud majd jól kormányozni, akkor nem kell egy év sem, hogy „Orbán Viktor bosszútól szomjazva visszatérjen hatalomba”. Hozzátette: okos, gyors és a szakszerű kormányzással kell lebontani Orbán Viktor rendszerét. Úgy vélte: mivel a magyar közigazgatásra Orbán Viktor ráültette a „saját mamelukjait”, így a kormányváltás után „egyszerre több tucat helyen kell, azonnal és szakszerűen” belenyúlni az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.

„Aki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje akar lenni annak tudomásul kell vennie: ha mi nem számolunk le az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer fog leszámolni velünk”

– fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve, ő „ezekkel” nem akar kiegyezni, hanem le akarja győzni őket „egyszer és mindenkorra”.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten