Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Gyurcsány: számolni kell azzal, hogy 2022-ben nem lesz békés a hatalomátadás

A Fidesz tábora már kétszer megmutatta, hogy „nagyon nehezen nyeli le a békát”.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Fotó: MTI/Komka Péter

Fiataloknak magyarázott Szegeden Gyurcsány Ferenc arról, hogy milyen Magyarországot képzel el pártja, és arra is kíváncsi volt, hogy milyet a harminc alattiak.

A Szeged.hu beszámolója szerint a beszélgetés során felmerült, hogy büntetőjogi következményei is lehetnek, ha jövő áprilisban a Fidesz elveszíti az országgyűlési választásokat. A DK elnökét arról kérdezték, lát-e kockázatot abban, hogy nem lesz békés a hatalomátadás.

Gyurcsány Ferenc szerint teljes mértékben számolni kell ezzel a forgatókönyvvel. Mint felidézte, 2002-ben volt egy hídfoglalás, 2006 (a tévészékház ostroma) után pedig végleg elveszítették naivitásukat a Fidesszel szemben. Gyurcsány szerint készülnek forgatókönyvek, amelyekkel ebben a helyzetben a stabilitás megőrizhető.

„Ha egy politikai oldal önmagát a hazával azonosítja, akkor ezzel megágyaz annak, hogy vereség esetén legitimálja az új hatalommal szembeni fellépést”

– véli Gyurcsány, sőt, úgy látja, ez már meg is történt, és ez a legnagyobb veszély.

Arra nehezen tudna választ adni, hogy mi történne ebben a helyzetben, mindenesetre felhívta rá a figyelmet, hogy „a Fidesz táborának egy része eddig kétszer mutatta meg, hogy nagyon nehezen nyeli le a békát”.

Kapcsolódó friss hírek