Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

„Az utasok sikoltozva kértek segítséget” – megszólalt az M7-esen történt busztragédia egyik túlélője

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én.
Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Vasárnap hajnalban felborult egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében, a főváros felé vezető oldalon. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek – számoltunk be korábban.

A Blikk megszólaltatta az egyik túlélőt, aki emlékei szerint egy csattanásra ébredt, majd arra eszmélt, hogy a busz nekiütközik a szalagkorlátnak, hosszan végighúzza azt, majd felborul. A koromsötétben kitört a pánik, jajgatás, kiabálás törte meg a csendet.

Az utasok sikoltozva kértek segítséget, teljes volt a zűrzavar

– emlékezett vissza a túlélő, hozzátéve, neki az arca sérült meg, egy foga kiesett, és a hátát is megütötte – az még most is csupa vér.

Az M1 információi szerint tizenegy embert vittek a mentők a siófoki kórházba, közülük hármat vettek fel a kórház osztályaira – egyikük életveszélyes állapotban van, többszörös sérülésekkel kezelik -, nyolc embert azonban már haza is engedtek.

A székesfehérvári kórházba húsz embert vittek a mentők, akik közül 17 könnyű sérültet szintén hazaengedtek. A három súlyos sérült közül kettőt bordazúzódással, bordatöréssel, míg egy harmadikat combnyaktöréssel kezelnek a kórházban.

A csatornának nyilatkozó Bell Márton igazságügyi szakértő hangsúlyozta, hogy a balesethez vezető okok kiderítése hosszú folyamat lesz. Úgy vélekedett, hogy a baleset hátterében a járművezető esetleges elalvása, rosszulléte vagy műszaki probléma is állhat. Hozzátette, hogy az autóbuszokra vonatkozó jelenlegi általános előírások megfelelőek, a járművezetőkkel kapcsolatos szabályokon lehetne szigorítani, amit a veronai buszbalesetnél is vizsgáltak már.

Az Útinform tájékoztatása szerint délután véget ért a helyszínelés az M7-es autópályán. A forgalom megindult, de továbbra is jelentős a torlódás a térségben.

Ez is érdekelhet

Súlyos baleset az M7-esen: a szembesávban, feje tetején landolt egy autó

Rémisztő videó került elő az M7-esen történt tömegbalesetről

Tömegbaleset az M7-esen: nyolc autó ütközött

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Kigyulladt Kaposvár legnagyobb épülete, menekítették az embereket

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon