Tragédia az M7-esen: megrázó videót tettek közzé a mentésről, további részleteket közöltek

Tragédia az M7-esen: megrázó videót tettek közzé a mentésről, további részleteket közöltek
Részlet a katasztrófavédelem videójából

Mint arról beszámoltunk, halálos buszbaleset történt vasárnap hajnalban az M7-es autópályán. Az M1 csatorna információi szerint a baleset sérültjei közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, ellátásuk folyamatos.

A szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak, az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is. A műszaki mentés feltehetően még órákig eltarthat.

A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

A katasztrófavédelem Facebook-oldalán tett közzé egy megrázó videót a mentésről.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere közösségi oldalán jelezte, az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő utasoknak.

Elérhetetlenné vált a busz üzemeltetője

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.

A férfi – aki a nevét nem árulta el – megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.

„Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat”

– mondta.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt.
Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba. Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

Kapcsolódó hírek