Gulyás elárulta, mikor jöhet a homofób népszavazás

Még a választások előtt megtartják a kémbotrányra válaszul bedobott „gyermekvédelmi” uszítást.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A gyermekvédelem ügyében kezdeményezett homofób uszítás népszavazás alkalmas eszköz lehet arra, hogy megerősítse Magyarország pozícióit – magyarázta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

A miniszterelnök a tegnapi kormányülés után bejelentette a népszavazási kezdeményezést öt „fontos kérdésben”, mert az elmúlt hetek eseményeit úgy értékelik, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ennek egyedüli oka a gyermekvédelmi törvény – állította Gulyás, hozzátéve:

a népszavazást az idei év végén, legkésőbb a jövő év elején, január-februárban tarthatják meg.

A miniszter szerint ez az ügy Közép-Európának is egy olyan küzdelme, ahol meg kell mutatni, hogy a térség kultúrája, értékei és identitása éppúgy az EU része, mint Nyugat-Európáé, és a kettő egymás mellett élése nélkül nem képzelhető el hosszú távon az unió sikeres működése.

Kapcsolódó hírek