Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Megszólalt a Fidesz a világbotrány lehallgatási ügyben: nincs itt semmi látnivaló

Elkészült a mindent helyretévő univerzális válasz: a „baloldali sajtó” hangulatot kelt.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j3), Bayer Zsolt újságíró (j4), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Fidesz alelnöke (j5) és Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője (j7) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j3), Bayer Zsolt újságíró (j4), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Fidesz alelnöke (j5) és Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője (j7) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el

– hárított a Fidesz-frakció hétfőn annak kapcsán, hogy a hétvégén kiderült: eddig csak ótvaros diktatúrákban tapasztalt módon éveken át kémszoftverrel hallgattak le több ellenzéki politikust, kormánykritikus újságírót, ügyvédet, civil aktivistát Magyarországon.

Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben arról magyarázott, hogy a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

„A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják” – igyekezett hitelteleníteni a kormánypárti politikus, noha az ügy mára világbotránnyá érett, a legtöbb külföldi lapban vezető hír, Edward Snowden egyenesen az év sztorijnak nevezete a lebukást.

https://twitter.com/Snowden/status/1416797153524174854