Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

A DK tudni akarja, kiket figyeltek meg Orbánék az izraeli kémszoftverrel

Az ellenzéki párt szerint a kormány állami szerveket használt fel az illegális eszközökkel végzett megfigyelésre.

Az Országgyűlés ünnepi ülésének végén Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b), Kövér László házelnök (b3), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b4) beszélget, jobbra Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője 2020. május 2-án.
Az Országgyűlés ünnepi ülésének végén Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b), Kövér László házelnök (b3), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b4) beszélget, jobbra Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője 2020. május 2-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tudni akarjuk, hogy a kormány kiket figyelt meg illegálisan – mondta hétfői online sajtótájékoztatóján a DK alelnöke.

Vadai Ágnes közölte: pártja írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz azon sajtóhírrel kapcsolatban, amely szerint egy izraeli kémszoftver felhasználásával figyeltek meg ellenzéki politikusokat, valamint „a szabad sajtó maradékát”.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként azt is kezdeményezi, hogy testülete a nemzetbiztonsági bizottsággal közösen hallgassa meg Orbán Viktor kormányfőt, Varga Judit igazságügyi, valamint Pintér Sándor belügyminisztert.

„Hány embert hallgatott le és figyelt meg a kormány? Ki adott ezekre utasítást és ki fog ezek után lemondani?”

– sorolta kérdéseit.

Vadai Ágnes kijelentette: a szoftvert, amelyet terroristák és bűnözők megfigyelésére fejlesztettek, csak kormányok használhatják és számukra is csupán az izraeli védelmi minisztérium engedélyével lehet eladni. Szerinte ebből már tudható, hogy a kormány magyar állami szerveket használt fel az illegális eszközökkel végzett megfigyelésre.

„Magyarországon a rendszerváltás óta nem történt olyan, hogy az állam maga figyeli meg a kormánykritikus újságírókat és ellenzéki politikusokat, ilyen csak a legsötétebb diktatúrákban történik”

– fogalmazott.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten