Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Varga Judit tovább sumákol, elutasította, hogy találkozzon a Pegasus-bizottsággal

Varga Judit igazságügyi miniszter.
Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: Facebook/Varga Judit

Nem találkozik Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Parlament illegális megfigyelésekkel foglalkozó, Magyarországra látogató különbizottságának (PEGA) delegációjával – értesült a Népszava.

A lap szerint a PEGA csütörtök délelőtt a Pegasus lehallgatási botrány két magyarországi áldozatát hallgatta meg Brüsszelben; az eszmecsere a jövő heti, kétnapos tényfeltáró látogatásra való felkészülést szolgálta. A hétfőn érkező delegáció Budapesten találkozni szeretett volna Varga Judittal is, de négy nappal a tervezett vizit előtt még nem kaptak választ az igazságügyi minisztertől, hogy hajlandó-e fogadni őket – mondta a meghallgatás elején Jeroen Lenaers bizottsági elnök.

Majd a Népszava cikke után hirtelen már azt közölte az Igazságügyi Minisztérium a lappal, hogy Varga Judit válaszolt a Pegasus-különbizottságnak, információk szerint azt írta, hogy

a nemzetbiztonság a tagállamok kizárólagos hatásköre, a PEGA azonban túllépi a hatáskörét!

A Orbán-kormány ellenzi ezt a gyakorlatot, és ezért nem is működik együtt a parlamenti bizottsággal – mosakodott állítólag Varga Judit, ezúttal is megfutamodva annak a tisztázása elől, hogy milyen szerepe volt abban, hogy Magyarországon ártatlan újságírókat, a kormánynak nem tetsző vállalkozókat figyeltek meg a Pegasus-kémszoftverrel.