Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

A kínai követség kioktatta demokráciából Karácsony Gergelyt, majd jöttek a dühös kommentelők

Orbán kommunista barátai szerint „súlyos beavatkozás Kína belügyeibe”, hogy Budapest nem kér a Fudan Egyetemből.

Résztvevők a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én.
Résztvevők a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hivatalos weboldalán és Facebook-oldalán is reagált a kínai követség a szombati budapesti tüntetésre és az ott elhangzottakra – szúrta ki a 444.hu.

A Kínai Kommunista Párt magyarországi helytartói azt írták,

„bizonyos politikusok Budapesten súlyosan téves állításokat fogalmaztak meg Kínával és a kínai-magyar kapcsolatokkal összefüggésben, támadták a kínai politikai berendezkedést, és azt a fejlődési utat, amelyet a kínai nép választott, és megtámadták Kína és Magyarország kölcsönös tiszteletre alapuló viszonyát”.

A bejegyzés szerzője egy meg nem nevezett „követségi szóvivő”, és olyanokról is magyaráz, hogy a beszéd (valószínűleg itt Karácsony Gergelyére céloz) „tele van ideológiai előítéletekkel, ellenségességet és konfrontációt szül”.

Súlyos beavatkozás Kína belügyeibe, és szándékos tönkretétele a baráti, és mindkét fél számára előnyös viszonynak a két ország között. Határozottan tiltakozunk és elítéljük ezt

– üzente a követség „szóvivője” a kínai ügynökkeltető egyetem Budapestre telepítése miatt tartott tiltakozásra válaszul.

Egy másik posztban a szerző már néven nevezi a főpolgármestert, és azt írja, a Karácsony Gergely által használt kifejezések alapján – Tienanmen tér, demokrácia, emberi jogok és értékek – arra lehet következtetni, hogy a főpolgármester rágalmazza Kínát. A szóvivő szerint Karácsony megjegyzései a két nép kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködését is támadják, és az utcaátnevezések is egyértelműen a Kínával szembeni ellenségességét mutatják.

Voice of the Press Spokesman from Chinese Embassy in Hungary As a diplomat of the Embassy of the People’s Republic of…

Posted by Chinese Embassy in Hungary on Sunday, June 6, 2021

A végén Karácsonyt még rendesen ki is oktatják Orbán kommunistái:

„Először is, legyen jó polgármester és szolgálja meg a budapestiek bizalmát. Másodszor, Maradjon objektív és racionális, ne hagyja, hogy a saját önös érdekei vezessék vagy készpénznek vegyen hamis információkat. Tegyen többet a kínai-magyar barátság elősegítéséért. Harmadszor, őrizze meg úriember viselkedését, és ne viccelődjön Kínán!”

A Facebook-posztoknál azóta szépen gyűlnek a kommentek, a többség – vérmérséklet szerint finoman vagy keményebben – gyakorlatilag elküldte az anyjába a kínai követség propagandistáit, és egyre több Hszi Csin-pinget gúnyoló micimackós kép is látható a hozzászólások között.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten