Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Karácsony Gergelyék levelet írnak Kínának

Világossá tennék Orbán kommunistáinak, hogy ne tervezzenek Budapesttel.

Karácsony Gergely a kínai Fudan Egyetem budapesti terjeszkedése ellen szervezett tüntetésen 2021. június 5-én.
Karácsony Gergely a kínai Fudan Egyetem budapesti terjeszkedése ellen szervezett tüntetésen 2021. június 5-én. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A többi ellenzéki miniszterelnök-jelölttel közösen állna ki Karácsony Gergely a kínai Fudan Egyetem Budapestre tervezett campusa ellen – derül ki a főpolgármester Facebook-bejegyzéséből.

Karácsony azt írta, holnap megkezdi az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel.

Ha közös nevezőre jutnak a felek, akkor hivatalos levelet küldenek Kína elnökének, egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek arról, hogy

2022-ben a kormányváltás után, bármelyikük is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten.

Megépül viszont a Diákváros – ígéri Karácsony, hozzátéve: „nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától”.

Karácsony Gergely posztjában köszönetet mondott azoknak, akik szombaton részt vettek a kínai egyetem elleni tüntetésen, ismét nyomatékosítva: „nem a kínai emberek ellen, hanem a saját hazánkért, a saját önbecsülésünkért álltunk ki”.