Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Orbán Brüsszelt gyalázta vasárnap a rádiójában

A belga főváros szerinte elszúrta a vakcinabeszerzéseket, de a magyar kormány szerencsére résen volt.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2020. március 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2020. március 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel elszúrta a vakcinabeszerzéseket, és ha Magyarország nem rendelt volna keletről is oltást, akkor most nagyon nagy bajban lennénk

– hergelt a miniszterelnök a péntekről vasárnapra halasztott Kossuth rádiós propagandainterjújában.

Orbán Viktor az oltottsági adatokat összehasonlítva azt mondta: miközben Izraelben jóval előrébb vannak az oltásban, mindjárt végeznek, és az Európai Uniót elhagyó britek is 30-40 százalék körül állnak, addig az EU-s országokban az átlag 6,8 százalék.

„Ez jól mutatja, hogy valami nincs rendben, és ez nem politikai kérdés, vádaskodás, nem az uniós vagy brüsszeli bürokraták iránt érzett ellenszenv, hanem ténykérdés. Ez a helyzet, elszúrták”

– agitált a miniszterelnök, aki úgy tudja, hétről hétre derül ki, hogy a szállítmányok, amiket lekötöttek, megrendeltek, nem érkeznek meg vagy nem annyi érkezik.

Az igazsághoz persze hozzátartozik – csak arról Orbán nem szokott beszélni –, hogy nem a túlárazott, összeseftelt kínai és orosz vakcinák mentik meg az országot: a nyugati oltóanyagok is éppúgy rendelkezésre állnak, csak a magyar védekezés szervezetlensége miatt lassan halad a felhasználásuk, és ebben már nemzetközi összevetésben is hátul vagyunk.

A hárítás, „Brüsszelre” mutogatás pedig jól jön akkor, amikor a kormányfő egyik nap arról hantázik, hogy ha kell, egy hétvége alatt mindenkit beoltanak, aztán szembejön a valóság, és káoszba fullad még 74000 adag vakcina kiosztása is, vagy amikor egyik nap azt kamuzza, hogy húsvétig minden regisztrálót be fognak oltani, aztán később ez már úgy módosul, hogy jó, ha az időseket sikerül, s eközben a kormány még gáncsolja is azokat a településeket, amelyek saját kezükbe vennék az oltások levezénylését.

Kapcsolódó friss hírek

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz