Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Nem várnak az államra: tömeges oltópontokat alakít ki Szombathelyen a városvezetés

Így a tervek szerint napi 1000 oltást is be tudnának adni a megyeszékhelyen.

Beoltanak egy férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 12-én.
Beoltanak egy férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tömeges oltópontokat állít fel a szombathelyi önkormányzat, így segítve a háziorvosok munkáját – a Nyugat.hu cikke szerint már a jövő hét elején elindulnak az oltások három helyszínen: a Savaria moziban, a Képtárban és a Schrammel-múzeumban.

A városi oltópontok létesítését múlt héten jelentette be Nemény András polgármester. A Nyugat.hu emlékeztet, jelenleg a háziorvosok is adnak be koronavírus elleni védőoltásokat, viszont a rendelőkben, az egyéb munkájuk elvégzése közben nem képesek tömeges oltásra. Ugyanakkor fontos, hogy a rendelkezésre álló vakcinát minél gyorsabban és minél több emberhez el tudják juttatni.

A vasi megyeszékhelyen működő 35 háziorvos közül 27 vállalta, hogy részt vesz az kezdeményezésben.

Nemény András polgármester a Nyugat.hu-nak azt mondta, országosan egyedülálló kezdeményezésről van szó, 4 millió forintba kerül az intézkedés, de így is sok mindent saját erőből old meg a város. Számításaik szerint az oltópontok segítségével napi 1000 oltást is be tudnának adni a városban.

A szombathelyi tömeges oltás 8-10 hétig is eltarthat, de ez függ az oltóanyag-ellátástól, valamint attól is, hogy mennyire lesznek partnerek az állami szervek.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten