Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

A kormány azt állítja, megtámadták az oltási regisztrációs oldalt és a nemzeti konzultációt

Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár.
Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár. Fotó: Kormany.hu/MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor miniszterelnök konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen

írja a kormany.hu.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt állította: a támadás érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is.

Az államtitkár közölte: a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket. Ezzel összefüggésben az említett oldalak egyes helyekről átmenetileg korlátozottan voltak elérhetők.

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek – olvasható a kormany.hu oldalon.

Legutóbb január 26-án közölte a kormany.hu, hogy összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált, fennakadást okozva egyes honlapok működésében. Akkor azt mesélték: a több napon át tartó támadások többnyire külföldi IP-címekről érkeztek, első számú célpontjaik a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok voltak.