Baleset

Elütött egy embert a 3-as metró

Gazdaság

Újra 400 fölött az euró árfolyama, másfél éves mélypontra romlott a forint

Belföld

Magyar Péter újabb simlisséget gyanít, hatalmas patáliát csapott

Magyar Péter fingatja a fideszes mamelukokat az Európai Parlamentben

magyar-peter-domotor-csaba
Fotó: Facebook/Magyar Péter

„A pillanat, amikor a magyar kormány tagja elszólja magát az energiaárak kapcsán az Európai Parlamentben és kiderül, hogy már szó sincs valódi rezsicsökkentésről és Magyarországon is európai rezsiárak vannak” – ezzel osztotta meg felszólalását Magyar Péter az Európai Parlament üléséről, ahol Nagy István agrárminiszter az Európa-rekorder magyar élelmiszerinfláció kapcsán azt találta mondani, hogy a brutális áremelkedés oka az volt, hogy a kormány európai szintre emelte az energiaárakat.

„Eddig ugye azt hazudták, hogy nálunk a legalacsonyabbak az energiaárak. Eddig is tudtuk, hogy ez hazugság, de most Orbán Viktor minisztere is megerősítette ezt”

– értékelt a Tisza Párt elnöke, EP-listavezetője, megjegyezve: ma a magyar lakosság átlagosan már többet fizet a gázért és az áramért, mint az európai átlag, „a magyar vállalatok meg még annál is többet”.

A pillanat, amikor a magyar kormány tagja elszólja magát az energiaárak kapcsán az Európai Parlamentben és kiderül, hogy már szó sincs valódi rezsicsökkentésről és Magyarországon is európai rezsiárak vannak.Nagy István az Európa-rekorder élelmiszerinfláció kapcsán feltett kérdésemre válaszul azt mondta (1:24-től), hogy a brutális áremelkedés oka az volt, hogy a kormány európai szintre emelte az energiaárakat.Eddig ugye azt hazudták, hogy nálunk a legalacsonyabbak az energiaárak. Eddig is tudtuk, hogy ez hazugság, de most Orbán Viktor minisztere is megerősítette ezt. Ma a magyar lakosság átlagosan már többet fizet a gázért és az áramért, mint az európai átlag. A magyar vállalatok meg még annál is többet. Orbánék a 2022-es választás után a gáz árát hétszeresére, az áram árát duplájára, a rendszerhasználati díjat sokszorosára emelték. Időközben az energia világpiaci ára töredékére esett a 2022-hez képest. A magyar embereken és vállalatokon elért extraprofit pedig Mészáros Lőrinc cégeihez és az állami tulajdonú MVM-hez került. Legalább 1000 milliárd forintról beszélünk.Tehát a kormány egyrészt megsarcolja az agrártermelőket és cégeket a sokszorosára emelt energiaárral, majd a magyar embereket a 62 százalékos élelmiszerinflációval és közben gazdagítja az oligarchákat.Miniszter úr viszont elfelejtette megemlíteni a válaszában, hogy Lengyelországban, ahol a minimálbér a magyar másfélszerese, ott az élelmiszerek 20-30 százalékkal olcsóbbak, mint nálunk. Romániában pedig több, mint 30 %-kal.

Posted by Péter Magyar on Tuesday, October 8, 2024

Az ellenzéki politikus szerint Orbánék a 2022-es választás után „a gáz árát hétszeresére, az áram árát duplájára, a rendszerhasználati díjat sokszorosára emelték”. „Időközben az energia világpiaci ára töredékére esett a 2022-ehez képest. A magyar embereken és vállalatokon elért extraprofit pedig Mészáros Lőrinc cégeihez és az állami tulajdonú MVM-hez került. Legalább 1000 milliárd forintról beszélünk” – hívta fel a figyelmet Magyar.

„Tehát a kormány egyrészt megsarcolja az agrártermelőket és cégeket a sokszorosára emelt energiaárral, majd a magyar embereket a 62 százalékos élelmiszerinflációval és közben gazdagítja az oligarchákat. Miniszter úr viszont elfelejtette megemlíteni a válaszában, hogy Lengyelországban, ahol a minimálbér a magyar másfélszerese, ott az élelmiszerek 20-30 százalékkal olcsóbbak, mint nálunk. Romániában pedig több, mint 30%-kal” – olvasható Magyar Péter posztjában.

Köszöntötte Orbán Viktor újabb bábját

A Tisza pártos az EP-ben Dömötör Csabának is odaszúrt. Felszólalásában emlékeztette a hallgatóságot, hogy ő „Orbán Viktor egy másik bábja helyett került ide, aki néhány hete részegen bántalmazott egy ártatlan nőt egy budapesti szórakozóhelyen”.

Ma volt szerencsém üdvözölni a Fidesz új EP képviselőjét az Európai Parlamentben. Felszólalásomban tájékoztattam a…

Posted by Péter Magyar on Monday, October 7, 2024

„Dömötör képviselő úr egyébként a második embere volt az orbáni-goebbelsi propagandának Magyarországon évekig” – mutatta be Magyar a fideszest az Európai Parlamentben.

Ez is érdekelhet:
Újabb pedofilbotrány: letartóztattak egy házaspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Kapcsolódó hírek

Elgázolt egy embert a vonat Gödön

Strasbourgban vágták Orbán arcába, hogy hazaáruló: rémülten pislogott a miniszterelnök

Magyar Péter: A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló

Magyar Péter ultimátumot küldött Orbán Viktornak

Magyar Péter: Karácsony Gergely hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő interjút adott a Telexnek

Magyar Péter már a délutáni tüntetés előtt elment a közmédiához, kiragasztotta pártja követeléseit

Magyar Péter a propagandamédia bojkottjára szólított fel a szombati tüntetésen

Magyar Péter: megdőlt a teória, nem jött létre a nagykoalíció Budapesten

Deutsch Tamás az Európai Parlament jogi bizottságának elnökéhez fordul Magyar Péter mentelmi ügyében