„Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk” – 3093 az új fertőzött, 110 az elhunyt

Orbán szerint az dönti el a sorsunkat, hogy a beoltottak vagy a harmadik hullám görbéje lesz gyorsabb.

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk”, meredeken emelkednek ugyanis a koronavírus-járvány számai, a tendencia különösen rossz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szokásos „rádióinterjújában”.

Orbán ismertette a friss járványügyi adatokat is. E szerint pénteken az új fertőzöttek száma 3093, 110-en elhunytak – az átlagéletkoruk 75,6 év –, és a kórházban lévők száma is folyamatosan nő, jelenleg 4024-en szorulnak ellátásra, közülük 352-en vannak lélegeztetőgépen.

„Az dönti el a sorsunkat”, hogy a beoltottak vagy a harmadik hullám görbéje lesz gyorsabb: ha az oltások gyorsabbak lesznek és többen kérik, akkor „életeket nyerünk”, ha viszont a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, „életeket veszítünk” – magyarázta a kormányfő az MTI híre szerint.

Kapcsolódó hírek