Nacsa Lőrinc úgy tudja, a baloldal az összeomlás szélére sodorta a betegellátást

Még jó, hogy ma nem a baloldal kormányoz, akkor aztán lenne sodrás.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata képviselő felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 11-én.
Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata képviselő felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 11-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Kormányzása idején a baloldal az összeomlás szélére sodorta a betegellátást

– nosztalgiázott a kormánypártok nevében a KDNP frakciószóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc lassan 11 évnyi Fidesz-kormányzás után jutott arra az elhatározásra kedden, hogy ideje beszélni az előző kormány viselt dolgairól: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk idején 650 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből; egyhavi bért vettek el az egészségügyi dolgozóktól, 16 ezer kórházi ágyat számoltak fel és 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el, akik pedig maradtak, „megbecsülés helyett megalázóan alacsony bérért dolgoztak” – hordott össze hetet-havat.

Gyurcsány és a szocialisták 650 milliárdot vontak ki az egészségügyből és egyhavi bért vettek el az egészségügyi…

Posted by Nacsa Lőrinc on Tuesday, February 16, 2021

Emlékműsorát azzal folytatta, a baloldal privatizálni akarta a kórházakat, a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni, kórházakat zárt be, adósított el és épített le, sőt, kormányzásuk utolsó három évében egyetlen új mentőautót sem sikerült beszerezniük.

A Fidesz-KDNP ezzel szemben megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, akiknek külön is köszönetet kell mondani a járvány idején tanúsított helytállásukért

– tért a lényegre Nacsa, a Fidesz-KDNP-féle megbecsülés alatt pedig nyilván itt nem azt kell érteni, hogy kabátban és sálban dolgoznak az orvosok a baleseti intézet egyik szárnyában, mert az elmúlt közel 11 évben fontosabb volt stadionokkal teleszórni az országot.

Ezek is érdekelhetnek