Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Orbán arra kérte a hatóságokat, ne tartóztassák le a vendéglátósokat

Hiszen egyértelműek a szankciók, ő meg egy rendes miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután leadta szavazatát az önkormányzati választáson a Zugligeti Általános Iskolában 2019. október 13-án.
Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután leadta szavazatát az önkormányzati választáson a Zugligeti Általános Iskolában 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós propagandainterjújában beszélt arról, hogy ő a kínai vakcinát fogja beadatni magának, mert szerinte a kínaiak ismerik legjobban a vírust.

Ugyanitt a miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy a nyitás kérdéseivel egyelőre nem lehet foglalkozni, most a vakcinabeszerzésre kell összpontosítani. Mindenki szabadulna már a korlátozásoktól, de a szakemberek szerint Európában sok helyen inkább szigorítanak, és nem lehet feláldozni az eddig elért eredményeket, tehát most az óvatosságé a főszerep – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy egyes vendéglátóhelyek ki akarnak nyitni, a miniszterelnök közölte:

azt kérte a hatóságoktól, hogy ne tartóztassanak le senkit, ha nincs törés-zúzás, erőszak, mint ahogy más országokban volt, akkor szabálysértési körben vannak.

De arra kért mindenkit, hogy „ne tegyék”, mert egy járványról van szó, és másoknak is átadhatják a betegséget. A kormány igyekszik segíteni, felgyorsítani a támogatások kifizetését a vendéglátósoknak, de az nem megoldás, hogy megsértik a szabályokat – mesélte.

Azzal fenyegetett, egyértelműek a szankciók, 150 ezer és egymillió forint közötti bírságot szabhatnak ki a hatóságok, és a vendéglátóhelyeket legalább fél évre bezárják.

Orbán Viktor közölte: a reggeli adatok szerint az elmúlt 24 órában 83 elhunyt és 1459 új fertőzött volt, 3649-en vannak kórházban és 258-an lélegeztetőgépen.

Ismét beszélt arról is, hogy úgy tűnik, Brüsszelből nem jön gyorsabban a vakcina, ezért fontos, hogy forgalomba tudják hozni azokat az oltóanyagokat, amelyek máshol már beváltak és hatékonynak bizonyultak, és a magyar szakemberek is megvizsgálták.

Kitért rá: Szerbiában a kínai vakcinával is oltanak, és az ország jól áll oltási szempontból. Szerbia meg tudta szervezi a saját ellátását, és „kipróbálják nekünk” a vakcinákat, amelyekkel szemben itt még fenntartások lehetnek, ezért figyelemmel kísérik, mi történik ott – mondta.

Orbán Viktor kiemelte: ha nem jön kínai vakcina, március elejéig 880 ezer embert tudnak beoltani, ha lesz kínai oltóanyag, ezt megkétszerezhetik, ha pedig lesz orosz vakcina is, még gyorsabb lesz az oltás.

Így más helyzet lesz húsvétkor, akkor már a nyitás bizonyos kérdései előkerülhetnek – hitegetett.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten