Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Orbán azt mesélte, ő a kínai vakcinát fogja beadatni magának

Beszélt arról is, hogy a jövő héttől oltják azokat, akik regisztráltak.

Orbán Viktor Chisinauban 2020. március 12-én.
Orbán Viktor Chisinauban 2020. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A jövő hét elejétől új szakasz indul, elkezdődik a regisztráció alapú oltás – jelentette be a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

Orbán Viktor azt állította, az oltás jól halad, az egészségügyi dolgozók oltásával végeztek, most a szociális otthonokban élők és dolgozók vannak soron, és a hét végéig az ő oltásukkal is végeznek.

Szólt arról is, hogy eddig nagyjából 2 millióan jelentkeztek, de ez kevés. A miniszterelnök is bolttatja magát, azt mondta,

a kínai vakcinában bízik a legjobban, azt fogja megvárni.

Orbán azzal érvelt, hogy szerinte a kínaiak ismerik legjobban a vírust, ezért nyilván ők tudják legjobban, hogyan kell kezelni, ezért választja a Sinopharm készítményét.

Arról is beszélt, hogy a nyitás kérdéseivel egyelőre nem lehet foglalkozni, most a vakcinabeszerzésre kell összpontosítani.

A kormányfő kiemelte: a gazdaságban most a munkahelyek megvédése a legfontosabb, a gazdaság újraindítása később jön. A gazdaság újraindítását szolgáló akcióterv legnagyobb nyertese a felsőoktatás lesz, olyan egyetemfejlesztési program indul Magyarországon, amilyenre még nem volt példa, 1500 milliárd forintot fektetnek be a magyar egyetemekbe – mesélte Orbán Viktor.