Menczer úgy hallotta, a vajdasági magyarok tömegesen igénylik a kínai vakcinát

„Elnök uram, szervusz” személyesen közölte a jó hírt az államtitkárral.

Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a negyedik Orbán-kormány államtitkára.
Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a negyedik Orbán-kormány államtitkára. Fotó: Facebook/Menczer Tamás

A vajdasági magyarok tömegesen igénylik a kínai vakcinát – állította a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán, miután a szerbiai vakcináció tapasztalatairól egyeztetett Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével.

A két politikus telefonbeszélgetéséről készült erősen megvágott, izzadságszagú videón Pásztor István arról beszélt, kiválóan érzi magát azután, hogy beoltatta magát a kínai vakcinával! „Semmi rosszat nem tapasztaltam” – mondta.

A vajdasági magyarok tömegesen igénylik a kínai vakcinát. Megkérdeztem a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Pásztor Istvánt a tapasztalatokról.

Posted by Menczer Tamás on Thursday, January 28, 2021

A VMSZ elnöke hangsúlyozta: azért választotta a kínai védőoltást, mert neki meggyőződése, hogy körültekintően jártak el azok, akik a vakcina engedélyezéséről döntöttek. Mintegy 350 ezer ember kapta meg eddig a kínai vakcinát Szerbiában – mondta a határon túli magyar politikus, hozzátéve: nem tud olyan negatív tapasztalatról, ami „kételyt emelne” a kínai oltóanyaggal szemben.

Pásztor István közölte azt is, hogy a vajdasági magyarok körében „nagyon sokan kérik és várják” a kínai vakcinát.

Kapcsolódó hírek