Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Megalakult a teljes ellenzéki összefogás a 2022-es választásra

A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyanokat indítanak, akik még nem loptak és nem játszottak össze a Fidesszel.

Kormányellenes tüntetés az MTVA székháza elõtt 2018. december 17-én.
Kormányellenes tüntetés az MTVA székháza elõtt 2018. december 17-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén megszületett a döntés: az ellenzék közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

A mai tanácskozáson eldőlt, hogy az ellenzék mind a 106 körzetben közös jelöltekkel,

  • közös miniszterelnök-jelölttel,
  • közös programmal és immár
  • közös listával próbálja lebontani az Orbán-rendszert.

Az ellenzéki pártelnökök egyben elfogadták a közös listaállítás feltételeit tartalmazó Korszakváltás Garanciái című dokumentumot is, amelyben kinyilvánítják:

szövetségük célja megteremteni a független, élhető és büszke Magyarországot.

A közlemény szerint a közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan személyeket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben és nem játszottak össze a Fidesszel.

A pártelnökök hitet tettek amellett: véget vetnek annak, hogy a hatalom egymás ellen fordít magyart a magyarral. Ezzel szemben vállalják a jólét és a társadalmi béke megteremtését, a közélet megtisztítását, a jogállamiság helyreállítását és a múlttal valós szembenézést, beleértve az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát is – olvasható a DK közleményében.

Az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok: Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért Párt.