Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Deutsch Tamás Petőfi-díjat kapott

Előző éven Szájer József kapott ilyet, és ő azóta már nem csak Közép-Európában küzd nagyokat a szabadságért.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én.
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Két nappal az után, hogy gestapózása miatt az Európai Néppártban felfüggesztették Deutsch Tamás jogait, idehaza „rangos díjjal” jutalmazták a Fidesz EP-képviselőjét.

Az MTI beszámolója szerint Deutsch Tamás Kónya Imre, a Boross-kormány volt belügyminisztere társaságában vehette át pénteken a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapított Petőfi-díjat a Terror Háza Múzeumban.

Schmidt Mária történész, kormánybiztos, az egyetlen női fideszes oligarcha, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a díjátadón elmondott megnyitó beszédében emlékeztetett, hogy a 2009-ben létrehozott Petőfi-díjat

„olyan jeles személyek kapják, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a közép-európai népek szabadságáért”.

Például a brüsszeli csatornabubus Szájer József, aki tavaly vehette át a díjat.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a fideszes díjazottról szólva kiemelte, a Deutsch Tamás személye körüli jelenlegi viták szerinte kórképet adnak arról az európai közéletről, amelyben egy börtönt megjárt rendszerváltót akarnak szabadságról és demokráciáról oktatni „olyanok, akik életükben egy fűszálat sem tettek keresztbe azért, hogy akár ők, akár más szabadon vagy szabadabban élhessen”.

Deutsch Tamás azt mondta, 2020 szavának a szabadságnak kell lennie, a koronavírus-járvány ugyanis bebizonyította, milyen borzalmas az élet szabadság nélkül. Hangsúlyozta, Magyarországnak idén nemzetként a politika és a diplomácia mezein is meg kellett küzdeni a szabadságáért.

„Nem hagyhattuk, hogy mások érdekei gúzsba kössenek minket, nem hagyhattuk, hogy mások mondják meg, hogy mit gondolhatunk és mondhatunk”

– mesélte annak a Fidesznek a politikusaként, amely párt tíz éve más sem csinál, mint mindenkinek megmondja, hogy mit gondolhat, mit mondhat, vagy hogy kivel alkothat családot.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!