Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Deutsch Tamás Petőfi-díjat kapott

Előző éven Szájer József kapott ilyet, és ő azóta már nem csak Közép-Európában küzd nagyokat a szabadságért.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én.
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Két nappal az után, hogy gestapózása miatt az Európai Néppártban felfüggesztették Deutsch Tamás jogait, idehaza „rangos díjjal” jutalmazták a Fidesz EP-képviselőjét.

Az MTI beszámolója szerint Deutsch Tamás Kónya Imre, a Boross-kormány volt belügyminisztere társaságában vehette át pénteken a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapított Petőfi-díjat a Terror Háza Múzeumban.

Schmidt Mária történész, kormánybiztos, az egyetlen női fideszes oligarcha, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a díjátadón elmondott megnyitó beszédében emlékeztetett, hogy a 2009-ben létrehozott Petőfi-díjat

„olyan jeles személyek kapják, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a közép-európai népek szabadságáért”.

Például a brüsszeli csatornabubus Szájer József, aki tavaly vehette át a díjat.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a fideszes díjazottról szólva kiemelte, a Deutsch Tamás személye körüli jelenlegi viták szerinte kórképet adnak arról az európai közéletről, amelyben egy börtönt megjárt rendszerváltót akarnak szabadságról és demokráciáról oktatni „olyanok, akik életükben egy fűszálat sem tettek keresztbe azért, hogy akár ők, akár más szabadon vagy szabadabban élhessen”.

Deutsch Tamás azt mondta, 2020 szavának a szabadságnak kell lennie, a koronavírus-járvány ugyanis bebizonyította, milyen borzalmas az élet szabadság nélkül. Hangsúlyozta, Magyarországnak idén nemzetként a politika és a diplomácia mezein is meg kellett küzdeni a szabadságáért.

„Nem hagyhattuk, hogy mások érdekei gúzsba kössenek minket, nem hagyhattuk, hogy mások mondják meg, hogy mit gondolhatunk és mondhatunk”

– mesélte annak a Fidesznek a politikusaként, amely párt tíz éve más sem csinál, mint mindenkinek megmondja, hogy mit gondolhat, mit mondhat, vagy hogy kivel alkothat családot.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Megvan, kiből csinál új köztársasági elnököt a Fidesz-KDNP

Deutsch Tamás úgy tudja, a „dollárbaloldal” el akarja venni a magyar egyetemisták lehetőségeit

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter