Szájer táskájából került elő a drog a brüsszeli ügyészség szerint

Lassan csak kiderül minden részlet a keresztény-konzervatív „házibuliról”.

Szájer táskájából került elő a drog a brüsszeli ügyészség szerint

Valami nem kerek a szexorgián lebukott újabb fideszes politkus magyarázatával: Szájer József közleményében arról magyarázott, hogy ugyan elismeri, hogy ott volt a brüsszeli „házibuliban”, de azt is írta:

„Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom.”

A 444.hu ugyanakkor azt írja, a brüsszeli ügyészség kedd délután közleményt adott ki a pénteki bulival kapcsolatban, „mivel sok megkeresést kaptak a nap folyamán”. A közleményből az derül ki: a rendőrök péntek este fél 10 táján kaptak bejelentést a szomszédoktól, hogy egy Steenstraat-i helyiségben valószínűleg megsértik a járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályokat.

A rendőrség a helyszínen nagyjából 20 embert talált, közülük ketten igazolni tudták diplomáciai mentességüket. Közben azonban egy járókelő jelezte a rendőrök felé, hogy látott valakit az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült.

„A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította. A közlemény az 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosítja a férfit, ami minden bizonnyal a szintén 1961-es születésű Szájer Józsefet takarja”

– idézi a 444.hu a brüsszeli hatóság közleményét.

A lap megjegyzi, a közlemény szerint a buliban megjelentek esetében a koronavírus miatt elrendelt szabályok megsértése miatt vettek fel jegyzőkönyvet, míg S. J.-t a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják, de mielőtt bármiféle eljárás elindulhatna, a diplomáciai és a parlamenti mentességének felfüggesztése kell.

Kapcsolódó hírek