Fidesz EP-csoport: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

„Bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől”, nincs itt semmi látnivaló.

Fidesz EP-csoport: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg
Fotó: fidesz-eu.hu

Remek brüsszeli, drogos, melegbáros, ereszcsatornán menekülős hanyatló nyugati csámcsognivalót szolgáltatott ma a belga sajtó, ennek ellenére a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja csak szűkszavúan szólt hozzá a témához.

Képviselőtársuk, Szájer József lebukása kapcsán azt írták:

„Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

Szájerről kedden írták meg belga lapok, hogy múlt pénteken Brüsszelben kapták el, miután egy illegális „házibulihoz” kellett kiszállnia a hatóságnak. A rendőrség egy melegbár fölötti emeleti helyszínen nagyjából 20 embert talált, döntően férfiakat.

Lapinformációk szerint Szájer az ereszcsatornán próbált menekülni a kolbászpartyról.

A belga ügyészség később azt írta, egy férfi hátizsákjából kábítószer is előkerült, akinél nem volt semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította magát. A közlemény 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként említi a férfit, ami minden bizonnyal a szintén 1961-es születésű Szájer Józsefet takarja.

A Borkai Zsolthoz hasonlóan „rendhagyóan kereszténydemokrata” fideszes már vasárnap lemondott, igaz, akkor még lelki megpróbáltatásokról kamukázott, egy szóval sem említette, hogy előtte két nappal rendőrökkel és ereszcsatornával volt afférja.

Kapcsolódó hírek