Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Lemondott egy fideszes EP-képviselő

Szájer József „egyre nagyobb lelki megterhelésre” panaszkodik.

Szájer József, a melegorgiáról való menekülésébe belebukott egykori fideszes EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja, a homofób Alaptörvény szerzője.
Szájer József, a melegorgiáról való menekülésébe belebukott egykori fideszes EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja, a homofób Alaptörvény szerzője.

December 31-i hatállyal lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa – írja a hvg.hu, megjegyezve: a politikus döntéséről a mai napon tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét.

Szájer lelki terhekre hivatkozik, de a kormányt továbbra is támogatja.

„A mai napon David Sassoli európai parlamenti elnök úrnál benyújtottam a lemondásomat az európai parlamenti képviselői tisztségemről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.

Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.

A választóknak köszönöm, hogy szavazataikkal négyszer juttattak be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mindkét intézményben teljes erőmmel a hazámat szolgáltam, szép munka volt a magyarokat szolgálni. Választott képviselői tevékenységemnek ezzel vége. Köszönöm politikustársaim és kollégáim támogatását.

A jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kívánom folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladataimat az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogom teljesíteni. A konkrétumokról később adok tájékoztatást”

– olvasható Szájer József közleményben.

Hogy valójában mi állhat Szájer „döntésének” hátterében, az valószínűleg majd a későbbiekben fog kiderülni.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!