Gyurcsány: Orbán pánikkormányzást folytat, a kormány elesett

Szerinte a kabinet alkalmatlanságának következményeit a magyarok fogják elszenvedni.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció párt elnöke és frakcióvezetője.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció párt elnöke és frakcióvezetője.

A kormány elveszítette az irányítást a történések felett, nem készítette fel az országot, nem készítette fel az egészségügyet, nem kezelte a válságot – értékelte a hazai járványhelyzetet Gyurcsány Ferenc, aki korábban a Facebookon is leírta már a véleményét Orbán Viktor hétfői bejelentéséről.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a miniszterelnök kedd este arról beszélt,

„ötven százalék esélye van annak, hogy az egészségügy összeomlik”.

Az elmúlt 24 óra történései azonban azt bizonyítják, hogy a kormány még az egészségügynél is hamarabb omolhat össze. A hét elején a kabinetben a fejvesztett kapkodás, a káosz és a pánikkormányzás időszaka kezdődött el – magyarázta Gyurcsány.

Miközben minden egyes nap „magyar emberek százai halnak meg”, a kormány a választójogi törvénnyel „kezdett el barkácsolni”, miközben tízezrek veszítik el a megélhetésüket, a kormány az alaptörvénybe „betonozná be a lopást” – mondta a politikus.

Hozzátette, mialatt a kórházak lassan nem fogadnak betegeket, a kormány korlátozza az egyedülálló szülők örökbefogadását és miközben vállalkozások, emberek, családok és nyugdíjasok mennek tönkre hétről-hétre, a kormány az alaptörvényben akarja megmondani, „mit is nevezünk igazából családnak”.

Ezek a rendelkezések valójában a pánikkormányzás termékei, kétségbeesett és reménytelen próbálkozások a kabinet alkalmatlanságának palástolására

– szögezte le. A kormány alkalmatlanságának következményeit a magyarok fogják elszenvedni és kifizetni – közölte a pártelnök.

Magunkra maradtunk, de kötelességünk vigyázni magunkra, vigyázni egymásra, vigyázni a hazára, ha már a kormány cserben hagyott bennünket – emelte ki. Gyurcsány szerint a kormány elesett, de az országnak ki kell tartania, „együtt kell ezt a helyzetet túlélnünk”. Végül arra kérte az embereket, tegyenek meg mindent azért, hogy az idei karácsony „ne a gyász karácsonya, ne fekete karácsony legyen”.

Ezek is érdekelhetnek