Gyurcsány keményen kiosztotta Orbánt: „beismerte, hogy elkésett, tönkrement körülötte a fél ország”

„Nem csinált semmit nyáron, nem csinált semmit ősszel, most meg rohan az események után.”

Gyurcsány keményen kiosztotta Orbánt: „beismerte, hogy elkésett, tönkrement körülötte a fél ország”
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Akkor most kapitulált Orbán. Beismerte, hogy elkésett, és most idegesen megnyomta a STOP-gombot Magyarországon”

értékelte Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán az Orbán Viktor által hétfő délelőtt bejelentett soha nem látott szigorításokat.

A DK elnöke szerint három fronton zajlik most a küzdelem: mit csinálunk a vírussal, mit a gazdasággal, és mit a közeledő szociális katasztrófával. Úgy látja, ma kiderült, hogy a koronavírus elleni küzdelem első frontján a kormányfő belátta, eddig elrontott mindent.

„Nem csinált semmit nyáron, nem csinált semmit ősszel, most meg rohan az események után. Lemaradt. Cserbenhagyta az országot. Most javítani próbál. Elkésett. Ezrek halála lesz az ára ennek. A másik két fronton továbbra is tanácstalan. Vagy vak. Vagy süket. Vagy mind együtt”

– írta Gyurcsány. Emlékeztetett, Orbán augusztusban Európában egyedüliként állította le a „már akkor is elégtelen állami bérpótlékot és nem hosszabbította meg az elbocsájtottaknak járó támogatást”. Úgy véli, „Orbán elaludt, most pedig kapkod, ötletel, tüzet olt, mert tönkrement körülötte a fél ország”.

„A kormányfő elveszítette az irányítást a folyamatok felett. Az erősnek mutatkozó emberről kiderült, hogy gyenge és alkalmatlan. Nem érte kár. Az országért”

– zárta sorait a DK-vezér.

Akkor most kapitulált Orbán. Beismerte, hogy elkésett, és most idegesen megnyomta a STOP-gombot Magyarországon.Legyen…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, November 9, 2020

Kapcsolódó hírek