Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Az Alaptörvénybe írná a kormány, hogy az anya nő, az apa férfi

De a „közpénz” fogalmát is tisztázná, hogy ne minden minősüljön annak, amiről eddig azt hittük.

Az Alaptörvénybe írná a kormány, hogy az anya nő, az apa férfi
Fotó: Facebook/Varga Judit

A kormány kedden benyújtotta az Alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatát, amely a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter.

A tervezet szerint az Alaptörvény a jövőben tartalmazná például, hogy “Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést,” illetve azt is, hogy

“az anya nő, az apa férfi”.

Az indoklás szerint “a nyugati világban tapasztalható új, modern ideológiai folyamatok – melyek a férfi és női nem teremtettsége iránt ébreszt kétségeket – veszélyeztetik a gyermekek Alaptörvényben foglalt egészséges fejlődéshez való jogát. Ahhoz, hogy garantálható legyen a gyermekeknek ez a külön nevesített joga, biztosítani szükséges a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, amelyet az államnak a rendelkezésére álló összes eszközzel meg kell védenie. A születési nem adottság, amelyet megváltoztatni nem lehet: az emberek férfinak vagy nőnek születnek.”

Varga Judit szerint a módosítás biztosítja továbbá minden gyermek számára a

Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést,

és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

A mai napon benyújtásra került a Kormány Alaptörvény módosításra vonatkozó javaslata, amely hazánk, családjaink,…

Posted by Varga Judit on Tuesday, November 10, 2020

A közpénzt is rendbe teszik

A módosítás emellett meghatározza a közpénz fogalmát annak érdekében, hogy az alkotmányos szerveknél egységes gyakorlat alakulhasson ki. A javaslat világosan, az állami működés egészét átfogóan definiálja a közpénz fogalmát, mely az átlátható közpénz-felhasználás garanciája – magyarázta Varga.

„Közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése” – szól a definíció, amely kapcsán Szél Bernadett független parlamenti képviselő megjegyzi:

„Vagyis minden, ami nem bevétel, hanem mondjuk elengedett adó, mint a sport tao, vagy a fejlesztési adókedvezmény, az ezentúl nem minősül közpénznek. Magyarul el lehet lopni, a kutya se fogja ellenőrizni a felhasználását.”

Rögzítsük: miközben napi száznál is több a koronavírus halálos áldozatainak száma Magyarországon, a kormány alaptörvényi…

Posted by Szél Bernadett on Tuesday, November 10, 2020

Az Alaptörvény módosítása megújítja a különleges jogrendre vonatkozó részt is Magyarország fokozottabb biztonsága érdekében, növelve a változó jövőbeli kihívások kapcsán indokolt kormányzati reakcióképességet.

A rendkívüli jogrendre vonatkozó javaslat elfogadása esetén a jogbiztonság érdekében 2023. július 1-jével lép hatályba, tehát a kormány jelenlegi felhatalmazását semmilyen formában nem érinti – ígérte meg Varga Judit.