Orbán tájékoztatott, hogy felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal

Eközben a fideszesek bemutatták a 2020-as őszi nemzeti takonyfogó divatot.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Most ősszel „felkészültebbek vagyunk” a koronavírus-járvány elleni védekezésben, mint tavasszal

– állította Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament hétfői ülésén, pár nappal azután, hogy a Korányiban éppen egy orvosba fojtotta bele a szót, mikor az arról próbálta felvilágosítani a nemzet fővirológusát, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenének.

A kormányfő napirend előtti felszólalásában arról magyarázott, hogy a diadal most annak köszönhető, hogy rendelkeznek a tavaszi védekezés tapasztalataival és nyáron sikeresen szervezték meg a nemzeti konzultációt, amelyben az emberek egyértelműen megüzenték, hogy Magyarországnak működnie kell, és az emberek azt várják, hogy az életeket és a munkahelyeket is védjék meg, hogy a mindennapi életet ne béníthassa le a vírus.

Orbán Viktor emlékeztetett: Magyarországon az első beteget márciusban regisztrálták, és mivel vakcina máig sincs, nem volt más választás, mint a járvány terjedését lelassítani, hogy időt nyerjenek.

Az ország egy hét alatt egy új működési modellre állt át, a védekezést a legtöbb európai országnál hamarabb kezdte meg – mesélte.

A miniszterelnök közölte: az első hetek sokkolók voltak, de az ország jól állta a sarat, az első csatát megnyerték, az egészségügyi rendszer képes volt megvédeni az embereket.

Együtt sikerülni fog – mantrázta Orbán Viktor, hasonló felütésű mai, házi sajtójában készült cikkének címét idézve.

Kapcsolódó hírek