Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Orbán és videós stábja hajnalban már a Korányiban bóklászott

Ahol elmondták neki, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenének.

Orbán és videós stábja hajnalban már a Korányiban bóklászott

Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik

– ismételgette Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió szokásos propagandainterjújában, ahová az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetből érkezett.

A miniszterelnök ugyanis feltámasztva a járvány első hullámában bevezetett okoskodó propagandavideós műfaját, hajnalban ismét rátört forgatócsoportjával egy egészségügyi intézményre. A Korányiban aztán egy dolgozó arra a kérdésre, hogy „van-e elég lélegeztetőgép?” egészen bátran Orbán szemébe vágta, hogy

„úgy tudom, azzal nem is volt probléma, inkább azzal van a baj, hogy kell hozzá technikus, meg kell hozzá…”

És ezen a ponton a miniszterelnök gyorsan a szakember szavába vágott, mondván, „az a kérdés, hogy most van-e”.

6:23. Korányi // 6:23 AM. Korányi Hospital

6:23. Korányi // 6:23 AM. Korányi Hospital

Posted by Orbán Viktor on Thursday, September 17, 2020

A bármiféle megoldandó feladatot háborúnak, támadásnak láttató kormányfő a rádióban ezután arról beszélt, van egy „haditervszerű intézkedési tervük” arra, hogy ha nő a koronavírusos megbetegedések száma, és nő az igény a kórházi ellátásra, akkor hogyan alkalmazkodik ehhez az egészségügy.

Miután az egészségügyet felkészítették a járvány második hullámára, a védekezés is más lesz, mint tavasszal volt, mert akkor időt kellett nyerni az „ellenség” kiismerésére és az egészségügy felkészítésére – magyarázta a kormányfő, hozzátéve: így most nem azt kérik az emberektől, hogy maradjanak otthon, hanem azt, hogy tartsák be a kézmosási, maszkhasználati, távolságtartási szabályokat.

A flúgos harciaskodás mellett Orbán másik kedvenc kommunikációs fogása is előkerült: „arra kérte” a baloldalt, hogy ha már szerinte „most sem lehet rájuk számítani” a védekezésben, akkor legalább a járványügyi szakembereket ne támadják, mert az országot támadják meg ezzel.