Orbán személyesen ellenőrzött egy kórházat

A Szent János Kórházba ugrott be bejelentkezés nélkül.

Orbán személyesen ellenőrzött egy kórházat

A Szent János Kórházban és annak Kútvölgyi úti telephelyén tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést Orbán Viktor csütörtök reggel; a látogatásról pedig – vagy éppen ezért – ezúttal is készült propagandavideó a Facebookra. Az ország első számú járvány-influenszere bekukucskált a kórtermekbe, a high-tech szájmaszkjához kapott már hajhálót is, a forgatócsoportja pedig gondosan ügyelt rá, hogy most ne látsszon potyogó csempe a felvételen.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek arról magyarázott, hogy Orbán a kórházparancsnokkal és az intézményben dolgozó főorvosokkal egyeztetett az egészségügyi felszerelésekről, a rendelkezésre álló ágyak számáról és kihasználtságáról, különös tekintettel a lélegeztetőgépekkel való ellátottságra, valamint jelentést hallgatott meg a kórház személyügyi helyzetéről.

Védőfelszerelésben személyesen is beszélt ápoltakkal, olyanokkal, akiknél már kimutatták a fertőzést, és olyanokkal is, akik kórházi karanténban vannak, de még nem bizonyosodott be róluk, hogy megfertőződtek a koronavírussal.

Kapcsolódó hírek