Dobrev elmondta, hogyan váltaná le „a mindenhol ellenséget kereső és gyűlöletet szító Orbán Viktort”

Közös ellenzéki jelölttel.

Dobrev elmondta, hogyan váltaná le „a mindenhol ellenséget kereső és gyűlöletet szító Orbán Viktort”

A Demokratikus Koalíció politikusai az ellenzéki pártok összefogását és közös választási indulását sürgették a DK vasárnapi, „Közös győzelem, közös Magyarország” című online rendezvényén.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője arról beszélt, a pártoknak most nem az a dolguk, hogy versengjenek egymással, hanem az, hogy megmutassák, „az orbáni önkény egy évtizede után” megszületett az országot kormányozni tudó, felelős, köztársaságpárti, Európa-párti ellenzék.

Hosszú út kezdetén állunk, de hiszem, hogy vissza tudjuk adni a magyaroknak a demokratikus szabadságot. Rengeteg munka…

Posted by Dobrev Klára on Sunday, September 20, 2020

Az összefogás során a DK partnernek és nem vezetőnek képzeli magát

– mondta, megjegyezve: közös ajánlatot kell tenni Magyarországnak és közös programot adni a választóknak. Egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltre, egy közös listára és valamennyi választókerületben egy közös ellenzéki jelöltre van szükség – érvelt.

Dobrev kiemelte azt is, számukra a kormány leváltása önmagában nem cél, hanem eszköz, ami utat nyit egy új világ felé. A „kormányváltók” sok helyről fognak érkezni, mert sokfélék, olyanok, akik egy demokráciában egymással is versengenének, de ma Magyarországon „nincs demokrácia, (…) nincs szabad és tisztességes választás” – fogalmazott.

Amennyiben nyíltan, megértően tudnak egymás felé fordulni, akkor az ellenzéki pártoknak és a lakosság nagy többségének közös érdeke lesz, hogy eltávolítsák „a nyitottság és a megértés legfőbb akadályát, a mindenhol ellenséget kereső és gyűlöletet szító Orbán Viktort”

– mondta DK-s.

A rendezvényt eredetileg egy héttel korábban a Hősök terén tervezték megtartani, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, online bonyolították le.

Kapcsolódó hírek