Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Belföld

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Vizsgálat indul Bayer Zsolt lakásmutyija miatt

Egy interjúban beismerte, hogy a jogszabályokat kijátszva jutott önkormányzati bérlakáshoz.

Vizsgálat indul Bayer Zsolt lakásmutyija miatt

Elrendeli Bayer Zsolt két várbeli lakáscseréjének vizsgálatát az I. kerületi polgármester, miután álláspontja szerint a fideszes mérgesbácsi egy interjúban beismerte, hogy kijátszotta a hatályos jogszabályokat.

V. Naszályi Márta pénteki közleményében idézte Bayer Zsoltnak az Azonnali.hu-nak adott nyilatkozatát:

„Jön pár ügyvéd és elmondja, hogy ez úgy működik, hogy el kell cserélni, aztán vissza kell venni, és akkor így jut hozzá a bérlő ahhoz a pénzhez, amit szeretne. Két ügyvéd megcsinálja a szerződéseket, ráteszi az ügyvédi szárazpecsétet. Miután én elolvastam az önkormányzati újságban, hogy mennyi az ára, nem az ujjamból szoptam, mégis mit kellett volna nekem mondani? Hogy hahó emberek, itt valami nagy gáz van?”

Bayer Zsolt a cikk szerint azt is hozzátette: „amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint? Menjenek fel a Várba és kérdezzék meg: tízből tizenegy így csinálja, mert máshogy nem lehet.”

V. Naszályi Márta szerint a publicista az interjúban ezzel beismerte, hogy kijátszotta a hatályos jogszabályokat, a lakáscserére vonatkozó törvényi előírások ellenére jutott önkormányzati bérlakáshoz Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester idejében.

„A cikk önként nyilvánosságra hozott állításait megismerve, nem tehetek mást, mint, hogy elrendelem Bayer Zsolt két lakáscseréjének a vizsgálatát mindezek figyelembevételével”

– írta a polgármester a közleményében.

Emlékeztetett arra, hogy polgármesterré választása után intézkedett, a Budavári Önkormányzat lapjában, a Várnegyedben a törvényeknek nem megfelelő hirdetések – a korábbi gyakorlattal szemben – már ne jelenhessenek meg. Tavaly október óta pedig minden beérkező lakáscserekérelmet megvizsgáltak – közölte.

V. Naszályi Márta hangsúlyozta: polgármesterként elkötelezett aziránt, hogy a kerület lakói számára igazságos bérlakásrendszert hozzanak létre és a lakások bérbeadása teljesen átlátható legyen. „Azért dolgozunk, hogy minden üres lakást pályázhatóvá tegyünk, a jelenleg készülő és hamarosan bemutatott új lakásrendelet alapján minél szélesebb körben kiszámítható, biztonságos lakhatást nyújtsunk a kerületi lakóknak” – fogalmazott.

Ez is érdekelhet: Áder: tudatosabban, körültekintőbben kell bánni környezetünkkel

Kapcsolódó hírek

Átverte a választóit Magyar Péter, mégis beül az Európai Parlamentbe

Halálra gázoltak egy szállodaigazgatót Szabolcsban

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

Bayer Zsolt beleszállt Balog Zoltánba – ő is megy a levesbe?

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Újabb gyanús ügyet sikáltak el, Bayer Zsoltig érnek a szálak

Történész leplezte le Bayer Zsolt „élethazugságait”, megsemmisülhet a fideszes propagandista

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Bayer Zsolt reagált a nagyapja sötét múltját feltáró cikkre

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!