Bulvár

Suttyóország: budikkal rakták tele a világhírű dunai panorámát a budai Várban

Gazdaság

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Gazdaság

Elege van az üzleteknek a REpont automatákból, lépésre készülnek

Szénné bírságolta a Médiatanács Sebestyén Balázsék műsorát

Emellett Bayer Zsolt egyik márciusi őrjöngését is gyűlöletkeltőnek találták.

Sebestyén Balázs
Fotó: Facebook/Sebestyén Balázs

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Újfent megsértette a műsorszámok korhatári kategóriába sorolására és sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat a Rádió 1 a május 13-án sugárzott Balázsék című műsorszám közzétételével – állapította meg az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa keddi ülésén.

A testület ezért a médiaszolgáltatóra 7 150 000 forint, annak ügyvezetőjére pedig a jogsértés ismételtségére tekintettel 175 000 forint bírságot szabott ki.

Mint írták, a testület még június 18-án indított hivatalból, állampolgári bejelentés alapján közigazgatási hatósági eljárást.

A „III. korhatári kategóriába sorolt műsorszámot” reggel 6 óra 13 perces kezdettel sugározta a Rádió 1, azonban az a Médiatanács szerint a közzétett témák és azok feldolgozásmódja alapján, a szexuális utalásokra, valamint az obszcén és trágár nyelvhasználatra tekintettel a IV. korhatári kategóriába tartozónak minősül, és kizárólag a késő esti műsorsávban, 21 óra után lett volna sugározható.

A „transzplantációval tréfálkozó” adásban a műsorvezetők a szervátültetésből is gúnyt űztek, holott a III. korhatári kategóriában általában is kerülendő lenne a műtéti beavatkozások részletezése, mivel az túlzott félelmet kelthet a gyermekekben

– írták.

A Rádió 1 hálózatos médiaszolgáltatás, ezért a jogsértéskor hatályban lévő hatósági szerződés alapján 30 hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatás közvetítette a jogsértő műsorszámot. A bírság megfizetésén túl a Médiatanács a Rádió 1-et a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte.

Bayer Zsolt gyűlölködése is bírságot ért

A testület gyűlöletkeltőnek ítélte a Bayer show egyik adását, amelyet a HírTV március 31-én 21 óra 10 perces kezdettel adott közre, majd április 1-jén három alkalommal megismételt. Ugyanezt az adást a Karc Média Kft. által üzemeltetett Hír FM rádió április 1-jén 11 óra 19 perces kezdettel tűzte műsorára, majd ugyanaznap egyszer, másnap pedig kétszer megismételte.

Mint írták, a videóbejátszásokkal tarkított szegmensben a műsorvezető

az Európába érkező bevándorlók teljes közösségét kivétel nélkül, túlzó általánosítással az európai társadalomba beilleszkedni képtelen, arra veszélyt jelentő, erőszakos bűncselekmények elkövetésére hajlamos csoportként nevezte meg.

A Médiatanács megállapította, hogy az adás közzétételével a médiaszolgáltatók átlépték a véleményszabadság határát; a HírTV Zrt.-re 400 ezer forint bírságot, a Karc FM Média Kft.-re pedig – mivel nem először követte el e jogsértést – 600 ezer forint bírságot rótt ki, emellett a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte a médiumokat.

Ez is érdekelhet:
Brutális részletek derültek ki az Öcsödön gyilkoló 16 éves drogos fiú ügyében

Kapcsolódó hírek

Vízügy: óráról órára változik a helyzet, nagyon hirtelen indult meg a Duna és a Lajta vízszintjének emelkedése

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

Bayer Zsolt reagált a nagyapja sötét múltját feltáró cikkre

Bayer Zsolt beleszállt Balog Zoltánba – ő is megy a levesbe?

Történész leplezte le Bayer Zsolt „élethazugságait”, megsemmisülhet a fideszes propagandista

Ezért hagyja ott Vadon Jani a Balázsék című rádióműsort

Óriási büntetéseket kapott az RTL: a Sztárbox és Fekete Pákó „felkérdezése” miatt is fizetniük kell

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Újabb brutális bírságot kapott az RTL a Sztárbox miatt