Baleset

Megtalálták az ötödik magyar kajakost is, aki a viharban tűnt el a tengeren Horvátországban

Belföld

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Gulyás Gergely: hatósági áras lesz a koronavírus teszt

A Színház- és Filmművészeti Egyetem pedig soha nem volt ilyen szabad.

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A járvány második hulláma Magyarországot is elérte, az első hullám elleni védekezés sikeres volt, az egészségügy felkészült, rendelkezésre állnak a hatékony védekezéshez a feltételek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a péntek délelőtti Kormányinfón.

„Nem engedhetjük meg, hogy a vírus veszélyeztesse a munkahelyeket, a közoktatást. Magyarországnak működnie kell, de úgy, hogy biztosítva legyen az élet védelme. Nem csak az a cél, hogy a lehető legkevesebben haljanak meg, hanem megőrizzük az ország működőképességét”

– fogalmazott Gulyás. Kitartott a határzár szükségessége mellett, mint mondta, a vírust külföldről hurcolták be, ezért zárták le a határokat, ezt a jövőben is fenntartják.

Beszélt arról is, hogy a fertőzésszámok magasak, a mai adat újabb rekord, de az is látszik, hogy érdemben nem nőtt a halálozások száma. Ez részben azért van így, mert a fiatalok érintettek inkább, a virulencia pedig gyengébbnek tűnik – folytatta a miniszter.

Kiderült, a védekezésre állítólag 10 ezer milliárd forint áll rendelkezésre, de ebből már sokat elköltött a kormány.

Újságírói kérdésre előkerült a Szuperkupa-döntő ügye is, miszerint az UEFA-protokoll nem követeli meg a magyar szurkolóktól a COVID-tesztet. Arra a kérdésre, hogy azt az 500 egészségügyi dolgozót, aki ajándékból mehet a meccsre, ingyenesen tesztelik-e a találkozó után, Gulyás azt mondta, ez az Országos Mentőszolgálat hatásköre.

Azt, hogy hatósági áras lesz a koronavírus-teszt, már Orbán Viktor bejelentette reggel a Kossuth Rádióban. Erről Gulyás annyit mondott, olyan árat kell meghatározni, amin beszerezhető a tesztanyag, ugyanakkor nem kerül irreálisan sokba, vélhetően 30 ezer forint alatt lesz majd az ára.

Szintén újságírói kérdésre mondta el a miniszter, hogy gondolkoznak azon, hogy Budapest mintájára országosan szigorítanak a maszkviselés szabályain.

„Soha nem volt ilyen szabad az SZFE”

– magyarázta ezt már a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli tiltakozások kapcsán cinikusan Gulyás, hangsúlyozva, az alapítványi működés miatt a kormánynak – hogy, hogy nem – ebbe sincs.

Ez is érdekelhet:
Nem hosszabbítja meg a Médiatanács a Klubrádió engedélyét

Kapcsolódó hírek

Elmagyarázta a MÁV, hogyan kell melegben utazni és miért egyre több a késés, vonatkimaradás

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Itt az új megszorítás: „háborúellenes akciótervről” döntött a kormány, védelmi pénzt szednek a multiktól

Gulyás Gergely szerint az orosz-ukrán háborúban a legnagyobb veszélyt a NATO jelenti

Friss fotón a gerincműtéten átesett Gulyás Gergely

Gulyás Gergely őrjöng az EU-bíróság ítélete miatt

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!