Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Baleset

Összeesett, meghalt egy diák a budapesti Szent Imre Gimnázium szalagavató bálján

Gulyás Gergely: hatósági áras lesz a koronavírus teszt

A Színház- és Filmművészeti Egyetem pedig soha nem volt ilyen szabad.

Harta ViktorHarta Viktor
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A járvány második hulláma Magyarországot is elérte, az első hullám elleni védekezés sikeres volt, az egészségügy felkészült, rendelkezésre állnak a hatékony védekezéshez a feltételek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a péntek délelőtti Kormányinfón.

„Nem engedhetjük meg, hogy a vírus veszélyeztesse a munkahelyeket, a közoktatást. Magyarországnak működnie kell, de úgy, hogy biztosítva legyen az élet védelme. Nem csak az a cél, hogy a lehető legkevesebben haljanak meg, hanem megőrizzük az ország működőképességét”

– fogalmazott Gulyás. Kitartott a határzár szükségessége mellett, mint mondta, a vírust külföldről hurcolták be, ezért zárták le a határokat, ezt a jövőben is fenntartják.

Beszélt arról is, hogy a fertőzésszámok magasak, a mai adat újabb rekord, de az is látszik, hogy érdemben nem nőtt a halálozások száma. Ez részben azért van így, mert a fiatalok érintettek inkább, a virulencia pedig gyengébbnek tűnik – folytatta a miniszter.

Kiderült, a védekezésre állítólag 10 ezer milliárd forint áll rendelkezésre, de ebből már sokat elköltött a kormány.

Újságírói kérdésre előkerült a Szuperkupa-döntő ügye is, miszerint az UEFA-protokoll nem követeli meg a magyar szurkolóktól a COVID-tesztet. Arra a kérdésre, hogy azt az 500 egészségügyi dolgozót, aki ajándékból mehet a meccsre, ingyenesen tesztelik-e a találkozó után, Gulyás azt mondta, ez az Országos Mentőszolgálat hatásköre.

Azt, hogy hatósági áras lesz a koronavírus-teszt, már Orbán Viktor bejelentette reggel a Kossuth Rádióban. Erről Gulyás annyit mondott, olyan árat kell meghatározni, amin beszerezhető a tesztanyag, ugyanakkor nem kerül irreálisan sokba, vélhetően 30 ezer forint alatt lesz majd az ára.

Szintén újságírói kérdésre mondta el a miniszter, hogy gondolkoznak azon, hogy Budapest mintájára országosan szigorítanak a maszkviselés szabályain.

„Soha nem volt ilyen szabad az SZFE”

– magyarázta ezt már a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli tiltakozások kapcsán cinikusan Gulyás, hangsúlyozva, az alapítványi működés miatt a kormánynak – hogy, hogy nem – ebbe sincs.

Ezek is érdekelhetnek

Rendkívüli bejelentésre készül a kormány

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Gulyás Gergely bejelentette, hogy idén is minden idők leglátványosabb fény- és tűzijátéka volt Magyarországon

Itt van, mit jelentettek be a mai Kormányinfón

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be