Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Orbán: „A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon”

Állítólag a nemzeti konzultáció kimutatta, hogy ez lehet a mesterterv a járvány második hullámára.

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én.
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot

– tolta át a járványügyi intézkedéssekkel járó felelősséget Orbán Viktor a kétes megbízhatóságú nemzeti konzultáció kitöltőire a Kossuth Rádió szokásos propagandaműsorában.

A kormányfő múlt heti harciaskodó nyilatkozatához hasonlóan péntek reggel is úgy fogalmazott, hogy a kabinetnek

„van egy haditerve a járvány második hulláma elleni védekezésre”,

és ez elsősorban a nemzeti konzultáció eredményeire és különböző szakértők jelzéseire épül.

Orbán szerint kormánya éppen azon szigorú korlátozások ellenkezőjére készül, mint amelyek a járvány első hullámában voltak tapasztalhatók, miközben természetesen meg akarja védeni az idősek életét.

„A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon és álljon meg az ország, a cél az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök szavai összhangban vannak azzal, amit egy magas rangú orvosi forrás mondott tegnap a Telexnek, miszerint „addig nem lesznek szigorúbb intézkedések, míg nem halnak meg látványosan sokan”, és a működőképesség pánikszerű ösztönzése is azt a vélekedés támasztja alá, hogy az első hullám gazdasági leállásakor „lényegében elfogyott a pénz, a kormány felélte a tartalékokat”.