Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Orvosi forrás a Telexnek: „addig nem lesznek szigorúbb intézkedések, míg nem halnak meg látványosan sokan”

De van egy másik, prózaibb oka is a maszatolásnak.

A városgondnokság munkatársa ezüstkolloidpermettel fertőtleníti a székesfehérvári Vörösmarty Színház ruhatárát 2020. szeptember 9-én.
A városgondnokság munkatársa ezüstkolloidpermettel fertőtleníti a székesfehérvári Vörösmarty Színház ruhatárát 2020. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Amíg készül a felmondott indexesek új hírlapja, a Telex, a szerkesztőség a Facebook-oldalán jelentet meg cikkeket. Mai posztjukban egy „magas rangú orvosi forrásra” hivatkozva arról írnak, hogy miközben a koronavírus-járvány második hulláma javában elérte Magyarországot, a kormány a tavaszi kommunikációs parádéjával ellentétben most feltűnően „csendesen próbálja kezelni a helyzetet”.

Míg tavasszal hónapokon keresztül napi sajtótájékoztatókat tartott Müller Cecília és az operatív törzs; tájékoztató kampányt indítottak, otthonmaradásra buzdítottak és szigorú korlátozó intézkedéseket hoztak, most „lényegében nincsenek intézkedések” – fogalmazott a leendő lap egészségügyi forrása.

A névtelen szakember állítólag arról is beszélt, „mindenki tudja, hogy a vírus focimeccseken, esküvőkön, bulikban, azaz belföldön terjed, ezt pedig nem állítja meg a határzár”. Szigorúbb intézkedések egészen addig nem lesznek, míg nem telnek meg a lélegeztetőgépek és nem fognak látványosan sokan meghalni a vírus következtében: „addig fogják húzni, ameddig húzható” – idézte a Telex a forrását.

Megjegyzik, van egy másik, prózaibb oka is a mostani visszafogottabb kormányzati beavatkozásnak, mégpedig, hogy az első hullám során történő gazdasági leállás idején „lényegében elfogyott a pénz, a kormány felélte a tartalékokat”.

A Telex teljes cikk itt olvasható:

A második hullámra megváltozott a közhangulatAz emberek márciusban még attól féltek, hogy belehalhatnak a…

Posted by Telex.hu on Thursday, September 10, 2020

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten