Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Visszahozná az idősek vásárlási idősávját, betiltaná az éjszakai bulikat Merkely Béla

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Az idősek számára valamikor itt lesz az ideje, hogy ismételten egyfajta biztonságos zónát adjunk ahhoz, hogy a mindennapi vásárlással kapcsolatos teendőiket biztonsággal el tudják végezni”

– többek között erről is beszélt Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádióban hétfőn.

A szakember szerint ugyanakkor ősz végére elérhetővé válhat a koronavírus elleni vakcina, hat oltóanyag tart már olyan fázisban, hogy hamarosan zöld utat kaphat a felhasználásuk.

Merkely úgy látja, elsőként a leginkább veszélyeztetett idős emberek kaphatják majd meg a vakcinát.

Egyetértve a WHO-val, a Semmelweis Egyetem rektora is a leginkább kitettek számára tartaná elsőként szükségesnek az oltást, így a 65 év feletti, szív- és érrendszeri betegek esetében, de ide sorolta a szociális ellátórendszerben és az egészségügyben dolgozók mellett a tanárokat is, hiszen ők nagyon sok gyerekkel érintkeznek.

Merkely az interjúban kitért arra is, hogy betiltaná az éjszakai bulikat, valamint kötelezővé tenné a zárt térben a maszkviselést.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz