Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Belföld

Esőben, arany színű ollóval nyiszálva adtak át egy utat a fideszesek Mosonmagyaróváron

Megszólalt Polt Péter Szijjártó luxusjachtozásáról

Nem történt semmi, miért, mi történt volna?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Abdul Momen bangladesi külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Dakkában 2020. szeptember 10-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Abdul Momen bangladesi külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Dakkában 2020. szeptember 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

„A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”

– írta Polt Péter legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnesnek, aki Szijjártó Péter adriai luxusjachtozását firtatta.

A 444.hu cikke szerint Vadai levelében felidézte, hogy a külügyér a kormányközeli milliárdos, Szíjj László tulajdonában lévő offshore cég által birtokolt luxusjachton pihengetett a belorusz válság idején, miközben Facebook-oldala szerint bőszen dolgozott. A DK-s arra is rámutatott, ami már korábban bejárta a média kormányfüggetlen szegmensét, hogy a Lady MRD nevű jachtot piaci áron olyan összegért lehet kibérelni, amelyet Szijjártó a fizetéséből nem igazán engedhetett volna meg magának.

Vadai Ágnes azt próbálta megtudakolni Polt Pétertől, hogy Szijjártó fizetett-e bérleti díjat a jachtért, illetve sértett-e törvényt az állítólag az Adrián is lázasan dolgozó miniszter.

Polt válaszul azt írta, hogy hivatala nem látja bűncselekménynek a jachtozást. Konkrétumokat maga Szijjártó Péter sem árult el – hiába állt ki újságírók elé, csak azt ismételgette, magánélete, magánélet.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!