Megmagyarázta az államtitkár Szijjártó félszeg luxusjachtozását

Nem luxusjachtozik a miniszter, hanem ő a szabadságán is dolgozik.

Megmagyarázta az államtitkár Szijjártó félszeg luxusjachtozását

Sértett posztban vette védelmébe főnökét a sporthír-felolvasóból államtitkárrá lett Menczer Tamás, miután az Átlátszó bemutatta: Szijjártó Péter egy 7 milliárd forint értékű luxusjachton henyélt az Adrián, miközben a Facebook-oldalán azzal kábított, hogy ég a keze alatt a munka.

A külügyminiszter lebukásáról Menczer most azt írta:

„Igen, a miniszter szabadságát tölti, és közben dolgozik. Számos külügyminiszterrel tárgyalt telefonon, foglalkozott a beruházás-ösztönzési támogatásokkal, velem pedig a nemzetközi sporteseményekre vonatkozó – koronavírussal kapcsolatos – szabályokat dolgozta ki.”

Hozzátette, Szijjártó „általános munkatempóját” állítólag még az ellenfelei is elismerik, a szabadsága sem telik munka nélkül.

„A képmutatás csúcsa, hogy azok, akik folyamatosan a magánélet szentségéről és sérthetetlenségéről beszélnek, leselkednek, és fényképeket készítenek egy, a családja körében lévő emberről”

– vetette még oda.

Menczer arra nem tért ki, hogy ha Szijjártó olyan büszke a nyaralása közben, luxusjachton végzett munkára, akkor miért nem arról tett ki fényképet a Facebookra; miért kendőzte el önzetlen áldozatvállalását máskor, máshol készült irodai fotókkal?

Az államtitkár arra sem emlékeztetett, hogy normális jogállamokban ritkán szokott hivatalban lévő miniszter állami közbeszerzéseken meggazdagodott oligarchák hajóján nyaralgatni.

Kapcsolódó hírek