Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Megmagyarázta az államtitkár Szijjártó félszeg luxusjachtozását

Nem luxusjachtozik a miniszter, hanem ő a szabadságán is dolgozik.

Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a negyedik Orbán-kormány államtitkára.
Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a negyedik Orbán-kormány államtitkára.

Sértett posztban vette védelmébe főnökét a sporthír-felolvasóból államtitkárrá lett Menczer Tamás, miután az Átlátszó bemutatta: Szijjártó Péter egy 7 milliárd forint értékű luxusjachton henyélt az Adrián, miközben a Facebook-oldalán azzal kábított, hogy ég a keze alatt a munka.

A külügyminiszter lebukásáról Menczer most azt írta:

„Igen, a miniszter szabadságát tölti, és közben dolgozik. Számos külügyminiszterrel tárgyalt telefonon, foglalkozott a beruházás-ösztönzési támogatásokkal, velem pedig a nemzetközi sporteseményekre vonatkozó – koronavírussal kapcsolatos – szabályokat dolgozta ki.”

Hozzátette, Szijjártó „általános munkatempóját” állítólag még az ellenfelei is elismerik, a szabadsága sem telik munka nélkül.

„A képmutatás csúcsa, hogy azok, akik folyamatosan a magánélet szentségéről és sérthetetlenségéről beszélnek, leselkednek, és fényképeket készítenek egy, a családja körében lévő emberről”

– vetette még oda.

Menczer arra nem tért ki, hogy ha Szijjártó olyan büszke a nyaralása közben, luxusjachton végzett munkára, akkor miért nem arról tett ki fényképet a Facebookra; miért kendőzte el önzetlen áldozatvállalását máskor, máshol készült irodai fotókkal?

Az államtitkár arra sem emlékeztetett, hogy normális jogállamokban ritkán szokott hivatalban lévő miniszter állami közbeszerzéseken meggazdagodott oligarchák hajóján nyaralgatni.