Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Feljelentették Szijjártó Pétert az adriai luxusjachtozása miatt

Továbbra sem tudni, hogy miből, vagy milyen meghívás keretében nyaralt az állami pénzekkel kitömött oligarcha hajóján.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 7 milliárd forint értékű Lady MRD fedélzetén 2020. augusztus 16-án, miközben a Facebook-oldala szerint éppen égett a keze alatt a munka.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 7 milliárd forint értékű Lady MRD fedélzetén 2020. augusztus 16-án, miközben a Facebook-oldala szerint éppen égett a keze alatt a munka. Fotó: Németh Dániel/Átlátszó

Feljelentették a Központi Nyomozó Főügyészségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az adriai luxusjachtozása miattértesült a hvg.hu.

A lap még augusztus végén kereste a Legfőbb Ügyészséget arról érdeklődve, hogy felmerül-e a korrupció gyanúja annak kapcsán, hogy Szijjártó egy olyan jachton múlatta az idejét, mely egy, főként állami megrendeléseken meggazdagodott vállalkozó offshore cégének tulajdonában van.

A hvg.hu azt is megkérdezte, hogy indul-e vizsgálat, eljárás amiatt, hogy felmerült a gyanúja annak: a külügyminiszter a vállalkozótól ajándékba kapta a becslések szerint több tízmillió forintba kerülő utat.

Polt Péter hivatala a lap megkeresését a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahonnan az a válasz érkezett, hogy

valaki feljelentette Szijjártót, a feljelentés ugyanakkor jelenleg még csak elbírálás alatt van, többet nem árulnak el róla.

A hvg.hu rámutat, ha az illetékes mentelmi bizottság úgy látja, Szijjártó Péter ellen vagyonnyilakozat-tételi eljárás is indulhat. Ezt az eljárást a jobbikos Stummer János kezdeményezte, aki szerint a külügyér jachtozása a közelmúlt legnagyobb fideszes korrupciós botránya, amire a miniszter ráadásul azóta sem adott semmilyen magyarázatot. Egyszer kiállt ugyan újságírók elé, de azon kívül, hogy „családi vakációt” meg „magánügyet” ismételgetett papagáj módjára, semmi konkrétumot nem árult el.

Nem is csoda: ha ajándékba kapta az utat, az felveti a korrupció gyanúját, ha viszont saját zsebből fizette, az a vagyonnyilatkozata alapján eltitkolt jövedelmet sejtet.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró