A Mi Hazánknak nem tetszik a határzár, szerintük van veszélyesebb is a koronavírusnál

Na, vajon mi lehet az?

A Mi Hazánknak nem tetszik a határzár, szerintük van veszélyesebb is a koronavírusnál

„Ésszerűtlennek és átgondolatlannak” tartja a Mi Hazánk Mozgalom a szeptember elsejével életbe lépett, a kivételektől eltekintve totális határzárat, mely magyar családok tízezreit vágja el egymástól – magyarázta Toroczkai László, a kormány kedvenc szélsőjobbosainak elnöke, Ásotthalom polgármestere szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte a koronavírus-járványnál aggasztóbb – dobpergés –, hogy

az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan emelkedik az illegális migránsok száma!

Ásotthalmon ugyanis hetente nagyjából ötven illegális migránssal találkozik a helyi mezőőrség, illetve rendőrség. Azt is látni, hogy az érkezők között ismét egyre nagyobb arányban vannak az afrikai migránsok, akik – Toroczkai László szerint – sok százas, akár ezres számban vonulhatnak keresztül kontroll nélkül az országon.

A politikus-virológus az MTI híre szerint azt is megjegyezte, hogy a járványhelyzet ellenére Magyarországon idén csökkent a halálozások száma. Ezért úgy vélik, nem indokolt, hogy magyar embereket a határzárral elválasszanak egymástól, miközben több száz vagy több ezer migráns mindenféle kontroll nélkül szerinte jelenleg is keresztül tud menni az országon.

Toroczkai pártja azt javasolja, azokból az országokból, ahol kimutathatóan pusztít a koronavírus-járvány, ne érkezhessenek emberek, de ne legyen totális, általános határzár, legyen inkább szúrópróbaszerű egészségügyi vizsgálat a határon. A déli határra pedig vezényeljenek még több rendőrt és katonát, és Magyarország teljes határát inkább a migránsoktól óvják.

Kapcsolódó hírek