Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

PDSZ: Kásler bruttó 500 ezer forintja nem támogatás, pályázniuk kell érte a pedagógusuknak

Kampánynak jó, egy darabig ismét lehet harsogni, hogy „már megint mennyit kaptak a pedagógusok”.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) és Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Várkert Bazárban 2019. március 12-én.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) és Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Várkert Bazárban 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szerdán jelentette be nagy dérrel-dúrral Kásler Miklós, hogy bruttó 500 ezer forintos támogatást kap 10 ezer, hátrányos helyzetű településen élő pedagógus; 400 települést választottak ki a projektre.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ugyanakkor közleményében azt írja, az Emberi Erőforrások minisztere szavaival szemben semmiféle „támogatásról” nincs szó: az EFOP-pályázat egy feladat megvalósításához kötendő összeg. Azaz a Klebelsberg Központ számára kiírt 6,43 milliárd forintos keretösszegű pályázat keretében

„a kedvezményezett pedagógus kétoldalú megállapodást köt majd a Klebelsberg Központtal, hogy tanóráin megvalósít egy másfél oldal hosszan felsorolt követelményrendszert”.

A PDSZ rámutat, „ez egyáltalán nem egy egyszerű támogatás, ahogy Kásler úr atyaian elővezette videóinterjújában”, és a program aránytalanul komoly követelményeket támaszt a résztvevő pedagógusokkal szemben nettó 300 ezer forint körüli összegért cserébe.

A szakszervezet közleményében úgy fogalmaz, amúgy is nagyon szerencsétlennek és károsnak tartják azt a megoldást, hogy a kormányzat nagy ritkán egy-egy összeg erejéig premizálja a munkavállalók egy részét. „Ez rossz gyakorlat. Különösen akkor az, amikor a követeléseink alapvető eleme az a Fidesz és a kormány által is megígért, törvénybe is foglalt majd elkaszált elv, miszerint a pedagógus-bértábla tételei a mindenkori minimálbérhez igazítva emelkedjenek” – írták.

Kapcsolódó friss hírek

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából