Tavaly egymilliárdot, idén már 2,3 milliárdot kapott Orbán Ráhel barátnőjének divatügynöksége

A barátnő ügynöksége is saját lábon áll.

Tavaly egymilliárdot, idén már 2,3 milliárdot kapott Orbán Ráhel barátnőjének divatügynöksége
Fotó: 24.hu/Marjai János

Egy év alatt sikerült megdupláznia a költségvetését a Magyar Divat & Design Ügynökségnek – írja a hvg360.hu, megjegyezve, a szervezetet vezető Bata-Jakab Zsófiát a szakmában gyakorta Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetik, ezért a céget sokan a miniszterelnök lányához közeli ügynökségnek tartják.

Úgy tudni, az ügynökség tavaly egymilliárd forintot kapott, idén viszont már 2,3 milliárdból segítik a tevékenységét.

Bata-Jakab Zsófia egyébként havi 1,95 millió forintos fizetésért látja el feladatait, és az is szép tétel, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség szárnyai alatt működő ügynökség havi hárommillió forintért bérel egy budai villát az Istenhegyi úton.

A hvg360 úgy látja, nehéz kideríteni, hogy a pénz pontosan mire is megy el. Az ügynökség beszámolója szerint 2019-ben 26 hazai és nemzetközi rendezvényt szerveztek, de a honlapon elérhető szerződéslistából nem igazán lehet pontos adatokat hozzárendelni az egyes tevékenységekhez.

A turisztikai ügynökség egyébként az idei támogatásokat felsoroló listáján a 2,3 milliárdhoz azt írta, a pénz a „Magyar Divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok megvalósításának támogatására” megy.

Kapcsolódó hírek