Blikk: tétlenül nézték végig a biztonsági őrök a Deák téri késelést

Segítségnyújtás elmulasztása miatt vonhatják felelősségre őket a leszúrt fiatalok ügyében.

Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én.
Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Több biztonsági őr szinte közvetlen közelről nézte a Deák téri késelés áldozatainak haláltusáját, mégsem tettek semmit sem

értesült a Blikk. A lap szerint egyelőre nincs rá magyarázat, hogy a biztonsági őrök miért nem léptek közbe, amikor a verekedés még nem fajult el.

Megjegyzik, a biztonsági emberek azzal védekezhetnek, hogy a gyilkosság a nyílt utcán, azaz szolgálati helyükön kívül eső területen történt.

Dr. Csapi Szilva, az egyik áldozat családjának jogi képviselője a Blikknek ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Számunkra is sok kérdés maradt megválaszolatlanul, de a nyomozás jelenlegi szakaszában ez természetes. Részleteket pillanatnyilag nem árulhatok el, de nem tartom kizártnak, hogy további gyanúsítások történhetnek az ügyben.”

Mint korábban beszámoltunk róla, május 22-én hajnalban két társaság tagjai verekedtek össze a budapesti Deák téren. A balhé során a bűnöző Cs. Krisztián előkapta kését, és halálra sebezte mindkét áldozatát, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban tíz perc múlva elfogták. Cs. Krisztián anyja szerint nem kizárt, hogy a fia bedrogozva gyilkolt.

Kapcsolódó hírek