Cigánybűnözőzéssel emlékeztek az ultrák a Deák téri késelés áldozataira

A Mi Hazánk Mozgalom megemlékezése a Deák téri késelés áldozatairól a bűnözés ellen szervezett felvonulás végpontján, a József Attila utcában 2020. május 28-án.
A Mi Hazánk Mozgalom megemlékezése a Deák téri késelés áldozatairól a bűnözés ellen szervezett felvonulás végpontján, a József Attila utcában 2020. május 28-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csütörtökön a Deák téri késelés apropóján megtartotta cigánybűnözőzős „megemlékezését” a Mi Hazánk Mozgalom Budapesten, az Országos Roma Önkormányzat VII. kerületi székházához közel. A rendőrség nem engedélyezte ugyan a parádét, de valamilyen fura okból nem is oszlatta fel.

A 24.hu és a 444.hu helyszíni riportja szerint a székháznál pár százan gyűltek össze, akik közül sokan a Deák térre vonultak a beszédek után, hogy csatlakozzanak több ezer fociultrához, akik gyertyagyújtással, ködgyertyákkal és „igenis van cigánybűnözés”-skandálással emlékeztek az áldozatokra.

Hogy a késelőről azóta kiderült: nem cigány, hanem éppenséggel ehte magyar, a jelek szerint nem különösebben zavart senkit.

A hvg.hu cikke szerint a Mi Hazánk megemlékezésén hat embert állítottak elő a rendőrök, mivel

közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést – stílusosan –, gázspray és köveket) tartottak maguknál.

Szabálysértés miatt 34 embert jelentettek fel.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy a Deák téren maga Dzsudzsák Balázs, a diplomata-útleveles kormányzati focibubus is megjelent, hogy nyugtassa a drukkereket (bármit is jelentsen ez), amíg meg nem érkezett a rendőri erősítés.

Kapcsolódó hírek